КоронавірусСуспільство

Жителі Чернігівщини зможуть отримати доплати у зв’язку з карантином: перелік професій

Працівники сфери соціального захисту населення, що надають відповідні послуги, отримають доплати до заробітної плати.

Про це йдеться на сайті Міністерства соціальної політики України.

Відповідно до закону №540-ІХ, розмір доплати для працівників, які надають соціальні послуги в державному та комунальному секторі, становить 100 відсотків заробітної плати. Такі виплати отримають:

  • педагог соціальний / фахівець із соціальної роботи;
  • фахівець із соціальної допомоги вдома;
  • соціальний працівник;
  • соціальний робітник;
  • фахівець із фізичної реабілітації;
  • практичний психолог / психолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсії для ветеранів праці та військових підвищилися

Персональний перелік працівників, яким встановлюється відповідна доплата, визначає керівник закладу або установи сфери соціального захисту. Зазначена доплата здійснюється за рахунок та в межах видатків місцевих бюджетів, передбачених за відповідними програмами головних розпорядників коштів.

Також у Мінсоцполітики повідомили, що до цього часу роботодавці також могли надавати фінансову підтримку працівникам соціальної сфери. Так, згідно з наказом Міністерства праці та соціальної політики і Міністерства охорони здоров’я від 05.10.2005 р. № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення», працівникам можуть встановлюватися граничні надбавки у розмірі 50 відсотків посадового окладу за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання), за складність, напруженість у роботі. Крім того, працівникам можна встановлювати доплати в розмірі до 50 відсотків посадового окладу за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button