Суспільство

Жителі Донбасу переглянули вистави Ніжинського театру (Фото)

Творчий колектив Ніжинського академічного українського драматичного театру імені М.М.Коцюбинського повернувся із гастрольного турне прифронтовими містами Донеччини та Луганщини.

Про це ЧEline повідомили у Департаменті культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

У рамках загальноукраїнського благодійного проекту культурної інтеграції «Український Донбас» ніжинські актори гастролювали у містах Бахмут та Селідове Донецької області та у Рубіжному Луганської.

Там про війну знають не лише з чуток, адже відстань до лінії розмежування від цих населених пунктів коливається від трьох до декількох десятків кілометрів.

До уваги глядачів Донбасу ніжинці запропонували гірку комедію на дві дії «Останній гречкосій» та дитячу музичну виставу на одну дію «Казка про справжню дружбу».

Генеральний директор театру Юрій Муквич переконаний, що спілкування мовою мистецтва об’єднує українське суспільство, допомагає жителям Донбасу відчути підтримку з іншої частини України, налаштовує на позитив, дарує надію на спільну перемогу.

За словами художнього керівника театру, народної артистки України Алли Соколенко, ніжинських акторів у містах Донбасу приймали надзвичайно гостинно, а після кожної вистави дякували шквалом оплесків та добрими відгуками про побачене.

Загалом «Останнього гречкосія» та «Казку про справжню дружбу» побачили понад три тисячі жителів Донбасу.

Ще статті по темі

Back to top button