Суспільство

Жителі села на Чернігівщині залишились без осередку культури

Клуб у селі Іванівка Сновського району не пережив зиму. Дах старої будівлі, що була зведена в 30-х роках минулого століття, не витримав ваги снігу та завалився. Будівля перебувала в аварійному стані, тож після руйнування даху ремонтувати її немає сенсу. Отже, селяни на невизначений час залишилися без осередку культури.

Як розповів журналістам ЧЕline староста села Іванівка Роман Циганок,питання з клубом гостро стояло більше двох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновську планують перетворити старий клуб залізничників на новітній лофт-центр

«Раніше, поки ми були самостійною сільською радою, а не ОТГ, були дотаційні, коштів на все, певна річ, не було. У позаминулому році приїжджали до нас перший заступник голови міської ради, начальник відділу культури, підібрали будівлю з недобудованих будівель колишнього колгоспу, які зараз на балансі міської ради. Є будівлі, в яких можна зробити всередині косметичний ремонт, поставити вікна, двері, сцену…», – розповідає Роман Циганок.

Кошторис такої трансформації недобудови на клуб не складали, приблизно, за словами Романа Циганка, потрібно 150-200 тисяч гривень.

Сновський міський голова Олександр Медведьов запевнив, що ремонтні роботи розпочнуть уже цього року, щойно трішки потеплішає.

«Такі плани на цей рік. Наскільки встигнемо їх втілити – невідомо. Оскільки робити хочемо госпспособом, без проекту, спеціалісти ще не можуть скласти кошторис. Тому точна вартість реконструкції невідома. Все залежить від коштів. Добре було б хоча б усередину зайти, до кінця року маємо встигнути», – розповів Олександр Медведьов.

Ще статті по темі

Back to top button