Суспільство

Жителів Чернігівщини попереджають про аварійні відключення світла через негоду

Сьогодні, 12 грудня, окрім планових відключень електроенергії, на Чернігівщині тривають ще й аварійні відключення, однак не через загальний критичний стан енергомережі Україні, а через несприятливі погодні умови.

Як і щороку, в осінньо-зимовий період час від часу, окрім інших пошкоджень, енергетикам доводиться ліквідовувати ще й наслідки негоди в мережах. Так, сьогодні через проблеми на лініях зранку було відключено 17 884 споживачі в 41 населеному пункті області. Найбільше постраждала Ріпкинщина (15 населених пунктів, 2243 споживачі), Новгород-Сіверщина (7 населених пунктів, 3262 споживачі), Ніжинщина (4 населені пункти, 1053 споживачі), Прилуччина (2 населені пункти, 1768 споживачів), Менщина (1 населений пункт, 3700 споживачів) і Бобровиччина (1 населений пункт, 2009 споживачів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Негода накрила Чернігівщину: жителі 46 населених пунктів залишилися без світла

– Причина – намерзання льоду на дротах повітряних ліній (ПЛ), а також на гілках і стовбурах дерев, що падають на елементи конструкцій ПЛ, унаслідок чого відбуваються численні пошкодження дротів, що призводить до знеструмлення ПЛ 0,4-10 кВ, – пояснюють у технічній дирекції АТ «Чернігівобленерго».

Просто зараз над усуненням пошкоджень та відновленням електропостачання працюють ремонтні бригади відокремлених підрозділів Товариства. Так, уже до 13-ї години понад половину аварій вдалося ліквідувати. Однак досі без електропостачання через пошкодження залишаються споживачі 27 населених пунктів (8494 абоненти). А що найгірше – погодні умови продовжують погіршуватися, а це може призвести до збільшення кількості відключень об’єктів електромереж. Просимо поставитися з розумінням до цієї ситуації та зберігати терпіння, енергетики роблять усе, щоб усунути наслідки аварій в електромережах у найкоротші терміни!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівобленерго

Ще статті по темі

Back to top button