Суспільство

Жителів Чернігівщини просять підписати петицію на присвоєння звання Героя України (посмертно)

Президента України просять надати почесне звання Героя України посмертно солдату, гранатометнику стрілецького відділення, стрілецького взводу, стрілецької роти, стрілецького батальйону Першої Окремої Танкової Сіверської Бригади, військова частина А1815 Михайленко Олександру Вікторовичу (посмертно). Мав позивний «Шуруп».

Петицію оприлюднили 26 жовтня на платформі електронних петицій.

Станом на 29 жовтня вдалося зібрати 2958 голос зі 25 тисяч необхідних.

“Олександр Михайленко учасник Революції Гідності. На початку повномасштабного вторгнення твердо вирішив стати на захист рідної землі, поповнив ряди ЗСУ, куди йдуть найсміливіші та найвідважніші люди і завжди говорив:»А хто ж, якщо не я?…» 

Разом з побратимами боронив цілісність нашої держави, із гідністю та честю виконав свій обов’язок громадянина України, патріота, щодо захисту своєї держави. Перебуваючи завжди у зонах активних бойових дій, він ніколи не скаржився, що йому важко, навпаки старався підтримувати усіх, переконуючи, що все буде добре.

Йому не потрібні були визнання і похвала – він хотів звільнити нашу землю від ворога, зберегти Незалежність нашої Держави та мріяв про щасливе життя після перемоги і зробив для цього неймовірно великий об’єм роботи. Не висловити біль та жаль, ми його вже не побачимо…

Загинув Олександр 02.10.2023р., під час виконання бойового завдання при здійсненні заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України поблизу населеного пункту Старомайорське Волноваського р-ну, Донецької області.

Хто його знав, говорить, що такі люди, як він – зустрічаються вкрай рідко. Олександр був життєрадісною, чесною, порядною, відповідальною людиною, готовим завжди прийти на допомогу, був справжнім патріотом своєї Батьківщини, за яку віддав найдорожче — своє життя, за нас із вами, за вільну Україну та мир.

Ми пишаємося нашим героєм, його незламністю та патріотизмом і вважаємо, що МИХАЙЛЕНКО ОЛЕКСАНДР ВІКТОРОВИЧ справжній герой і заслуговує на найвищу державну нагороду – Герой України (посмертно) із врученням ордену «Золота Зірка» його батькам”, — йдеться у повідомленні.

Вічна пам’ять і шана Герою!
Слава Україні!

Ще статті по темі

Back to top button