Суспільство

Жителька Чернігівщини відзначила 100-річний ювілей

«Вік прожити – не поле перейти». Ця народна мудрість для Разьви Ганни Григорівни стала не просто словами. Сьогодні жінка відзначила столітній ювілей.

Про це повідомляє Новгород-Сіверська територіальна громада.

Доля в бабусі Ганни важка, бо поховала чоловіка та чотирьох діточок. Із 2017 року вона перебуває у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання Центру надання соцпослуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центр Чернігова 130 років тому: непізнавана площа (Фото)

Тернистим і доволі складним було життя Ганни Григорівни. Довгі роки бабуся жила в селі Смяч. Ще маленькою пережила Голодомор, воєнні лихоліття, важку колгоспну працю. Ані хвилиночки вільної не мала, бо ж в хаті четверо діточок, а треба ж і в колгосп удосвіта бігти працювати. Чоловіка Ганни в селі шанували як вправного пічника, її – як сумлінну робітницю, навіть медаль ветерана праці бабуся має. Замолоду пережила страшну трагедію – в одну мить втратила двох синів, їх вбило блискавкою під час негоди, що вирувала в селі. Разом із чоловіком виростили двох доньок, та й вони вже на тому світі. Час від часу бабусі телефонує онука, яка живе в Полтавській області. Тож сторіччя бабусенька Ганна святкує разом із підопічними та персоналом терцентру.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button