Суспільство

Життєво важливий подарунок: чернігівська бібліотека отримала сюрприз від невідомого мецената

Неочікуваний, але такий потрібний подарунок нещодавно отримала чернігівська бібліотека-філія №2. Набір канцелярії – папір, гелеві ручки та пластикові папки – одного ранку побачила на своєму столі завідувач закладу Галина Бондарець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обласна бібліотека імені В. Г. Короленка надає безкоштовний доступ популярного ресурсу

Жінка довго не могла дізнатися, хто міг зробити такий подарунок. Спочатку думала, що це депутат. Але потім дізналася, що меценатом виявився звичайний водій тролейбуса Микола Кирпич, який уже давно відвідує цю бібліотеку та любить читати нову українську літературу. Залучив до цього заняття і свою дружину, яка надає перевагу жіночим романам.

«Його подарунок для нас дуже доречний, особливо це стосується паперу, адже його нам завжди бракує, бо постійно треба роздруковувати документи. Зараз літо і ми проводимо різні заходи. Іноді доводиться друкувати листівки та роздавати чернігівцям, або розмальовки для дітей ми робили. Для цього потрібен папір, а нам не дають і пачки на рік», – розповідає Галина Бондарець.

Завідувач бібліотеки розповідає, що проблема з канцелярією стоїть гостро, оскільки з бюджету майже не виділяють коштів на її придбання. Тому вона неодноразово зверталася до чернігівських депутатів, де отримувала одні лише відмови.

«А тут звичайна людина і робить такий подарунок. Дуже приємно, що є такі читачі. Я йому дуже вдячна!» – каже пані Галина.

За словами завідувачки бібліотеки, в них є читачі, які регулярно приносять нові книги для поповнення фонду закладу. Усе це вони роблять із власної ініціативи.

Ще статті по темі

Back to top button