Суспільство

Зі свята — в пічку: у громадах Чернігівщини розказали про долю ялин

Новорічні свята минають, і їхні символи – різнобарвно вбрані ялинки чи сосни, – чекає дорога з осель чи центральних площ до зовсім інших місць. Про долю новорічних красунь і про те, коли їх планують прибирати, ЧЕline поцікавився в очільників громад області.

Олександр Медведьов, керівник Сновської громади: «Прибирати будемо в понеділок, 21 січня. Тому що 19-го – Хрещення, 20-го – неділя, тому в понеділок. Розпиляємо її на дрова і піде на опалення школи № 2».

Володимир Ігнатченко, очільник Носівської громади: «Одразу після Водохрещі. Там неділя іде, а в понеділок будемо знімати. Подальшою її долею займатимуться наші комунальні служби. Гілки попиляють – і на опалення, а зі стовбура, можливо, щось зроблять».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У райцентрі Чернігівщини впала новорічна ялинка

Володимир Кучма, голова Кіптівської громади: «У нас центральної ялинки не було, а ті, що стояли по установах, прибиратимемо після Водохрещі. Підуть у котельні дитячих садків чи шкіл. Тепло для малечі нехай буде».

Оригінально цього року вчинили в Чернігові. Замість традиційного прибирання ялини після Водохрещі, вирішили зробити це раніше – за кілька днів до свята.

Ще статті по темі

Back to top button