Суспільство

Злісні неплатники аліментів не отримають субсидію

Щорічно на житлову субсидію розраховує чимала кількість громадян, проте, щоб отримати пільгу, їм треба дотриматися визначених у законодавстві критеріїв, зокрема не мати аліментної заборгованості. Таке застереження передбачене Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 14.08.2019 року №807.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 750 тисяч гривень за 10 років очікування: як чернігівця змусили сплатити аліменти

Відтак, згідно з положеннями цього нормативно-правового акта, субсидія не надається, якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які, за даними Єдиного реєстру боржників (https://erb.minjust.gov.ua), мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад три місяці. Проте ця норма має свої винятки та не стосується осіб, які є алко- або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря; осіб, до яких застосовуються заходи забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від роботи (посади); осіб, до яких застосовуються запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту або тримання під вартою.

До речі, станом на 1 жовтня 2021 року у Єдиному реєстрі боржників нараховується понад 17 тисяч прізвищ батьків, котрі систематично нехтували виконанням свого обов’язку, зокрема в Чернігівському регіоні більше як 4 тисячі таких неплатників.

Сектор комунікації з громадськістю

Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button