НовиниСуспільство

Злодії залишили 4 села без світла

22 березня працівниками Новгород- Сіверського району електромереж була виявлена крадіжка тонни трансформаторного масла з підстанцій 4-х сіл району. Збитки склали десятки тисяч гривень, а 330 абонентів РЕМу не менш ніж на 2 доби залишились без світла.

Населення 4 сіл Новгород-Сіверського району: Комані, Дробишевого, Чулатового та Араповичей залишились без світла. Працівники РЕМу були змушені припинити електропостачання до цих населених пунктів через крадіїв, які злили масло з трансформаторів на місцевих підстанціях.

Ознаки злочину помітила голова Команської сільської ради та одразу повідомила про них працівників Новгород-Сіверського району електромереж. Енергетики,виїхавши на місце події та перевіривши і інші трансформаторні підстанції, виявили, що фактів крадіжок декілька а сума збитків складає десятки тисяч гривень.

Борис Бунак — директор Н.-Сіверського РЕМ: «Сьогодні зранку, 22 березня, прийшло повідомлення від голови сільської ради, що в селі Комань злито масло на транформаторній підстанції. Признаки відкриття були помічені, на снігу залишились залишки масла. Виїхали ми на місце, подивились, дійсно ,на цій підстанції було злито масло, 210 кілограм. При огляді інших підстанцій було виявлено, що було злито масло ще на трьох підстанціях. Загальна кількість підстанцій, в яких було злито масло 4- це Комань, Араповичі, Дробишеве і Чулатове. Кількість злитого масла більш тонни, вартість його більше 35 тисяч гривень».

Під час огляду зірвані замки та пломби були виявлені ще на декількох підстанціях, окрім цих чотирьох. Борис Бунак каже, що випадки крадіжок траплялися і раніше, однак дуже рідко і не в таких маштабах. Для того, щоб відновити електропостачання 330 абонентам, необхідно заповнити трансформатори маслом, запасів якого в Новгород-Сіверському РЕМі небагато, тож рідину потрібно замовити та доставити з Чернігова.

Борис Бунак — директор Н.-Сіверського РЕМ: «Зараз потрібно більш тони масла для того, щоб провести доливку масла і дати людям нормальну напругу. На данний час аварійний запас трансформаторного масла складає 120 літрів. Цього масла навіть недостатньо,щоб залити один з трансіформаторів. Зараз компанія «Чернігівобленерго» готує масло, завтра ми поїдемо його забирати, будемо привозити. привеземо його ввечері. Думаю, що буде електроенергія тільки післязавтра».

Хто і для чого вкрав масло мають встановити працівники поліції, які теж виїхали на місце події. За їх припущенням, злодії працювали близько 5-ї години ранку. Опитані мешканці сіл, на жаль, корисної інформації не надали, тож правоохоронці звертаються до всіх, хто володіє будь-якою інформацією про злочин, повідомити в райвідділ поліції. Наразі ж за фактом крадіжки розпочате кримінальне провадження, санкція статті передбачає позбавлення волі від двох до п’яти років.

Джерело: Сіверщина

Ще статті по темі

Back to top button