Суспільство

Змагаються юні трасовики (Фото)

Вшановуючи пам’ять Героїв Небесної Сотні, Чернігівський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді провів відкриті змагання з трасових автомоделей.

Позмагатися за Кубок пам’яті Героїв Небесної Сотні завітали юні спортсмени з Дніпра, Херсона, Києва, Сум і Чернівців. Змагання проходили на одній із кращих трас в Україні у двох класах моделей, а саме «РЕТРО» та «G-12». Буде розіграна особиста та командна першість згідно з умовами змагання.

Слід зазначити, що це спеціальна траса завдовжки 35 метрів, на якій водночас можуть стартувати 8 моделей. Вправний спортсмен цю трасу проходить десь за 6 секунд. Кожна із моделей повинна стартувати на всіх треках, а переможець визначається за результатами всіх заїздів.

Кожен спортсмен на змагання приїздить зі своїми моделями та набором всіляких допоміжних інструментів і запасних частин. Адже на змаганнях буває різне. Але найголовніше – це психологічна підготовка спортсмена до участі в змаганнях на всіх рівнях.

За результатами змагань перше командне  місце та Кубок виборола команда обласного центру, друге місце посіла команда з Києва, а третє місце посіла команда з міста Суми. Після закінчення змагань юні спортсмени поклали квіти до стели Героїв Небесної Сотні та загиблим у зоні АТО, а також ознайомились з історичними місцями Чернігова.

Слід зазначити, що змагання будуть проходити і надалі, але вже серед дорослих спортсменів і дітей, які підготували моделі згідно з правилами змагань. Цього разу на змагання завітали спортсмени, окрім зазначених, ще з Литви, Латвії та Білорусі.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button