Суспільство

Знахабнілі вовки тероризують Чернігівщину

Жителі Городнянщини б’ють на сполох. Буцімто відчувають справжній терор із боку жителів лісу – вовків. Наразі загроза поширюється виключно на собак, багатьох із яких сіроманці просто з’їдають.

Цікавимось у досвідчених мисливців, наскільки це відповідає дійсності. Розказує Олександр Юрченко, директор Товариства мисливців і рибалок Городнянщини:«Вовк був, є і буде. Без нього ніяк. Недавно бачили вовчицю, вовка та п’ятьох вовченят. Слідів безліч. Загалом сьогодні в Городнянському районі їх десь 13. Це багато. А що поробиш? Села вимирають, у деяких 1-2 хати залишаються. Решта заростають. Ось вовки підходять до околиць. Інколи можуть собаку з цепу зняти. Адже вовку, щоб прогодуватись, треба півтори тонни м’яса на рік. А якщо їх 13? Уявіть? Зараз не полюємо. З лютого почнемо. Тоді буде легше. Регулювати їх кількість, звісно, треба, а то біда буде».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Село на Чернігівщині тероризують вовки

Телефонуємо до Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства. Дізнатись, чи є проблема в межах області.

«Звернення від господарств і жителів області не надходили з приводу проблем із вовками. Такі заяви зазвичай бувають у зимовий період. Поки що тихо», – говорить начальник відділу мисливського господарства Микола Пиріг.

Загалом городянські єгері кажуть, що велику кількість слідів вовків бачили. Але частина їх пішла далі, за межі району – на північ.

Ще статті по темі

Back to top button