Суспільство

«Зоряні війни» для чернігівських поліцейських: правоохоронці обзавелися мультимедійною обновкою

Чернігівські поліцейські (не патрульна поліція) зробили покупку, щоб вправлятись у стрільбі. Мультимедійний тир вартістю 250 тисяч гривень поповнив базу наших правоохоронців.

Речник ГУ НП у Чернігівській області Юлія Ковтун розповіла про основні переваги використання мультимедійного тиру в процесі навчання працівників Національної поліції України, якщо простіше «Навіщо ж його купили».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечні «пріуси»: у Чернігові поліцейські нарікають на свій автотранспорт

«На базі тренінгового центру ГУНП у Чернігівській області на постійній основі проводять навчання різних категорій поліцейських. Крім того, на базі центру проводять тренування спецпризначенці корпусу оперативно-раптової дії, роти поліції особливого призначення (УКОРД, РПОП). Під час навчання поліцейських мультимедійний тир забезпечує можливість моделювання реальної ситуації, яка може виникнути під час виконання службових обов’язків, що дає змогу проводити навчання в умовах, максимально наближених до реальних. Його використання дає змогу забезпечувати навчання, починаючи із засвоєння та закріплення початкових навичок i закінчуючи відпрацюванням дій працівника в тих чи інших ситуаціях. Забезпечує навчальний процес широким спектром навчальних вправ, що можуть траплятися на практиці. За допомогою мультимедійного тиру є можливість значно підвищити рівень вогневої підготовки поліцейських. Сюжет розгортається в реальному часі і миттєво відображається комп’ютером, залежно від влучності стрільби після кожного пострілу. «Злочинці» падають при влученні в їхнi зображення або ж продовжують свої дії в разі промаху. Кількість можливих сюжетів, вправ та варіантів їх розвитку практично необмежена. Відповідно до рівня підготовки стрільців, можна ускладнювати або ж спрощувати умови окремої вправи. Це все допомагає підвищити рівень готовності поліцейського до виконання ним функцій, здатності виконувати додаткові завдання та обов’язки шляхом оволодіння вмінням під час проведення занять з вогневої підготовки», — розказала Юлія Ковтун.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button