Суспільство

Зумба, аеробіка і силові тренування для жінок: у селі на Чернігівщині з’явився фітнес-зал

Справжній фітнес-зал нещодавно з’явився у селі Замістя Сухополов’янської громади, що на Прилуччині. Його створили за підтримки народного депутата Бориса Приходька. Тричі на тиждень замістянські жінки ходять на зумбу, силові тренування та степ-аеробіку. Ідея створення виникла ще восени, а вже в грудні жительки села завітали на перші заняття з фітнесу.

«У нас є вчитель у Замістянській гімназії Альона Тарадій – вона у нас також є членом молодіжної ради. Десь у листопаді місяці вона спілкувалась зі своїми знайомими і тоді виникла ідея створити такі заняття саме для жителів села Замістя. Тоді виникла ідея проводити такі заняття на базі місцевого будинку культури. Звичайно, для проведення таких занять потрібен спортивний інвентар. Альона звернулась до відділу освіти (тому що він здійснює координацію діяльності молодіжної ради) з таким питанням, щоб посприяти у придбанні степ-платформ і боді-бардів. Ми в свою чергу звернулись до депутата Верховної Ради України Бориса Приходька, який люб’язно підтримав цю ініціативу і подарував 11 степ-платформ та 10 боді-бардів для занять фітнесом. Він особисто відвідав наш старостинський округ 13 грудня та передав цей спортивний інвентар», — зазначає завідуюча відділом освіти Сухополов’янської громади Тетяна Рева.

Тренер з фітнесу Альона Тарадій в Замісті також викладає танці для дітей. А коли запропонували викладати фітнес для дорослих – зацікавилась й цією ідеєю.

«Спочатку небагато приходило дівчат четверо-п’ятеро, а потім їх кількість уже збільшилась до 10, я думаю, що кількість охочих відвідувати заняття ще збільшиться. Вікова категорія відвідувачів від 20 років до 53. Заняття проходить до півтори години по тривалості. У нас є силові підготовки, є степи і є танцювальне тренування – зумба»,– зазначає тренер Альона Тарадій.

«Всі задоволені, що тепер вільний час можна проводити активно і з користю для здоров’я. А ми в свою чергу щасливі, що віднайшли можливість підтримати молодь громади» — зауважує завідуюча відділом освіти Сухополов’янської громади Тетяна Рева.

Загалом у громаді живуть активні люди, які роблять все, аби село жило. Біля місцевого будинку культури навіть створили спортзал з тренажерами, які придбати допомогли також благодійники. Тепер молодь знає, чим можна себе зайняти. Проводяться вечори відпочинку. Також жителі села Замістя активно допомагають нашим військовим.

«Ми плели маскувальні сітки. Влітку збирали трави для чаю: м’яти, меліси, цвіт бузини, липи, листя чайної троянди. Ми тоді це все віддали в районний будинок культури, де фасували ці трави в пакетики та передавали військовим. Зараз плетемо килимки для військових, щоб в ноги було хоч трішки тепліше. Також збирали пластмасові кришечки», — розповідає завідуюча будинком культури в с. Замістя Катерина Говорун.

Хто шукає – той завжди знайде. Сухополов’янська громада є яскравим прикладом активної громади, яка прагне розвиватись та покращувати життя населення навіть в такі складні часи.

«Нам дуже допомагає Борис Приходько. Він неодноразово долучався до наших ініціатив, постійно підтримує. Наприклад, нещодавно у Дідівський ліцей ним було подаровано принтер, а у Сухополов’янський ліцей з метою матеріального оснащення класу безпеки було передано телевізор та ноутбук. Також нещодавно ми отримали шкільний автобус для Дідівського ліцею. Також Борис Вікторович посприяв і в цьому питанні», — зазначає завідуюча відділом освіти Сухополов’янської громади Тетяна Рева.

Спілкувалась Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button