Суспільство

Звірячі будні: підопічні Менського зоопарку ситі і в теплі

На вулиці вже прохолодно, тож звірів у зоопарку перевели у зимові вольєри, які майже всі відремонтували до настання сезону холодів. У будиночку для яків і поні взагалі зробили капітальний ремонт. Наразі залишилось виконати ще кілька будівельних штрихів. За тиждень-два планують закінчити утеплення тераріуму та роботи у вольєрі для ведмедів.

Про це ЧЕline повідомила директор зоопарку Зінаїда Максименко.

Також дізналися, що наразі кормів для звірів вистачає.

«Картопля, морква, буряк є, яблука ще підвезуть», – повідомила співрозмовниця. Також вона сподівається, що ціни на м’ясо і рибу дуже не підскочать, і коштів, які виділяє область зоопарку на харчування звірів, вистачить.

Однак це не означає, що в зоопарку немає проблем. Скажімо, треба випиляти аварійні дерева, подекуди зробити підлогу у відремонтованих вольєрах тощо.

Зінаїда Максименко також розповіла, що потребує оновлення відділ котів. Багатьох пухнастиків закуповували на початку 2000-х, тож нині вони, як кажуть, у поважному віці.

«Ідеальний варіант – закупити по парі котячих різних видів, щоб вони розмножувалися. Наразі в зоопарку є лише самець рисі, двоє пум, але вони вже старі і не дають потомства. Потрібні також молоді леопарди. І леви в зоопарку, як кажуть, пенсіонери. Добре було б придбати тварин, яких немає в закладі», – зауважила пані Зінаїда.

До речі, зоопарк навіть вийшов на електронні торги Prozorro. На тендері хочуть купити леопарда, рись і пуму. Однак, за словами Зінаїди Максименко, поки що це тільки плани.

«Це не означає, що всі наші заявки будуть задоволені. Поки що відгуку по жодній із них немає», – сказала співрозмовниця.

Закуповувати тварин планують на кошти, зароблені на відвідувачах. Щоправда, ці гроші використовують і на інші нагальні потреби закладу, тож яких тварин і скільки вдасться купити, покаже час.

Ще статті по темі

Back to top button