Новини

«Сортуй сміття – рятуй життя»: у громаді діти навчались сортувати сміття

У Карильській школі (Коропська громада) відбулася інтелектуальна гра «Сортуй сміття – рятуй життя!»

У межах проєкту «Зелена стрічка відходів у громаді», який впроваджує ГО «Агенція ефективного розвитку» спільно з Коропською селищною радою, 2 березня 2023 року учні Карильської школи позмагалися в конкурсі на екологічну тематику «Сортуй сміття – рятуй життя!». Про це повідомляють у Коропській селищній раді.

Серед учасників та учасниць заходу були учні 6-11 класів, вчителі й представниці молодіжної ради Коропської громади.
Школярі розділилися на дві команди та обрали капітанів.

Команду «Флористи» очолив Тимофій Ісаєв, команду «Зелений дивосвіт» — Олег Михайленко.

На учасників та учасниць конкурсу чекали запитання на тему природи та її збереження.

Журі підраховувало бали за правильні відповіді, щоб визначити переможця. Ним стала команда «Зелений дивосвіт».

Учні й учениці Карильської школи були активними під час гри, показали хороші знання, вміння і бажання працювати в команді.

«Цей конкурс мені сподобався. Було багато запитань, на які я сам чи з командою міг відповісти. Я цікавлюся екологією і намагаюся робити так, щоб не завдавати шкоди нашій природі», – поділився враженнями капітан однієї з команд, 8-класник Тимофій Ісаєв.

Проєкт «Зелена стрічка відходів у громаді», про який ми вже неодноразово писали, передбачає встановлення наборів контейнерів і сміттєвих баків для роздільного збирання сміття та гідравлічного пресу для його подальшого пресування. Такі заходи з молоддю – важлива складова цього проєкту.


Конкурс «Сортуй сміття – рятуй життя!» організовано ГО «Агенція ефективного розвитку» спільно з Коропською селищною радою у межах проєкту «Зелена стрічка відходів у громаді» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Ще статті по темі

Back to top button