Спорт

Бокс набуває популярності в Городні

Популярність боксу в Городні набирає обертів. Сьогодні секцію боксу, очолювану Максимом Добродєєвим, відвідують приблизно 100 вихованців. Така цікавість дітей і юнаків до боксу пояснюється особливим підходом тренера до кожного вихованця, насиченістю й цікавістю занять і, головне, результативністю, бо наші юні боксери постійно перемагають чи стають призерами на обласних, регіональних і всеукраїнських змаганнях.

Ще з «ковідних» обмежень кількість змагань і товариських зустрічей зменшилася в рази, проте навіть тепер тренери і спортсмени намагаються знаходити можливості, щоб таки провести першість, чемпіонат чи матчеву зустріч.

Так, на перехідному чемпіонаті України з боксу серед школярів, який пройшов наприкінці жовтня в Чернівцях, упевнено заявила про себе юна боксерка Карина Шпігар, яка виборола бронзу, поступившись тільки чемпіонці турніру. Дівчат у секції побільшало ще після успіху Дарії Шарудило, і тепер у кожній віковій групі є дві-три дівчини, які завзято тренуються разом із хлопцями.

На початку листопада в Корюківці відбулися регіональні змагання для новачків. Змагалися юні боксери віком 6, 8 і 9 років. Усі наші 12 учасників серйозно заявили про себе, виборовши сім перших і п’ять других місць. На цій першості змагалися команди з Чернігова, Березного, Сновська, Новгород-Сіверського, Городні та Корюківки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сосниці цього року відкрили чотири нові гуртки для дітей

У другій половині листопада відбулася матчева зустріч із боксу в Чернігові. Змагалися боксери з Києва, Чернігова, Славутича, Новгород-Сіверського та Городні, де наші боксери показали достойний результат. Окрім тренувальних зустрічей, наші спортсмени спробували себе ще й у новому амплуа – в кікбоксингу. Практично одночасно з матчем боксерів у Чернігові відбувалися змагання відкритого Кубка Чернігівської області з кікбоксингу ІСКА. Наші боксери виступили у категорії кікбоксингу «хард бокс» і вибороли три другі місця – В’ячеслав Довгопол, Денис Стьоба і Дмитро Аношенко, а Владислав Коновалов здобув перше місце турніру.

Приємно, що окрім батьків, юних спортсменів підтримують і небайдужі люди. Так, постійним партнером секції боксу є відділ освіти міської ради. Поїздки на окремі змагання спонсорують і небайдужі земляки – Павло Куниця та знана в місті підприємиця Олена Крутік.

Сьогодні юні боксери під дбайливим керівництвом тренера Максима Добродєєва готуються до чергових змагань – планують виступити на регіональному турнірі серед юніорів та молоді і чемпіонаті України з боксу Асоціації малих міст України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Городнянська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button