Спорт

«Буревісник» піднімається з останньої сходинки

В останньому турі першого кола у Національній волейбольній суперлізі чернігівський «Буревісник – ШВСМ» на власному майданчику приймав одного з лідерів вітчизняного волейболу – львівського «Барком – Кажани». До звітного протистояння чернігівці займали останню сходинку в турнірній таблиці та вчергове змінили головного наставника команди. Замість Володимира Борисенка, при керівництві якого «Буревіснику» так і не вдалося продемонструвати задовільний результат, на тренерський місток зійшов Роман Носко. Гості ж, навпаки, перебували в лідируючій групі команд. Отже, саме львів’яни вважалися фаворитами матчів у Чернігові.

Перший поєдинок прогнозовано розпочався із потужних атакувальних дій волейболістів «Баркома». Створити проблем у грі своїм більш досвідченим суперникам чернігівцям майже не вдалося. Перші дві партії студентами з Чернігова були програні з рахунком 25:19 та 25:17 відповідно. А ось у третьому відрізку гри вже й «Буревісник» зумів «показати зуби» учаснику єврокубків, перемігши з рахунком 25:21. Однак на більше нашої команди не вистачило, і матч закінчився після перемоги у четвертій партії львівських волейболістів з рахунком 25:17.

«Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – «Барком – Кажани» (Львів) – 1:3 (19:25, 17:25, 25:21, 17:25)

Другий ігровий день видався більш цікавим для вболівальників чернігівської команди. Перші два ігрові відрізки команди пройшли на рівних, записавши до свого активу по перемозі в одному сеті. Спочатку «Барком» досить упевнено переміг з рахунком 25:18, а наприкінці наступної партії вже чернігівці змогли схилити шальки терезів на свою користь – 25:23. Віддавши багато сил, чернігівські «студенти» повністю провалили третю партію, програвши з рахунком 25:13. Проте, зігравши вдало у четвертому сеті, гравці «Буревісника» змогли вирівняти становище та гарантувати собі бодай очко у цьому матчі. Доля переможця вирішувалася у додатковій короткій партії. І тут уже досвід львівських волейболістів взяв гору над молоддю чернігівців, які до останнього мали можливість створити невеличку сенсацію. Однак, підопічні львівського наставника Угіса Крастінша не дозволили святкувати перемогу господарям майданчика, здобувши перемогу з рахунком 15:13.

«Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – «Барком – Кажани» (Львів) – 2:3 (18:25, 25:23, 13:25, 25:18, 13:15)

Таким чином, чернігівський «Буревісник – ШВСМ» за підсумками першого кола змагань набирає 4 очки та піднімається з останньої сходинки, випереджаючи дніпровський «Дніпро» лише за додатковими показниками.

димка таблица

Матчі другого кола у Національній волейбольній суперлізі розпочнуться 12 та 13 січня. У ці ігрові дні чернігівці, знову ж таки на своєму майданчику, прийматимуть волейбольний клуб «МХП – Вінниця», які наразі йдуть другими.

Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button