Спорт

Чернігівець виборов бронзу на літньому чемпіонаті світу з біатлону

Чернігівець Артем Тищенко виборює бронзу літнього чемпіонату світу з біатлону в чоловічому суперспринті. Про це повідомляють у відділенні НОК України в Чернігівській області.

Кваліфікація до чоловічого суперспринту вийшла для нашої команди найскладнішою серед перших перегонів Чемпіонату світу з літнього біатлону в Брезно-Осрблі, і на фінальний мас-старт вийшли лише троє українців.

Але у цих перегонах наші хлопці намагались узяти не кількістю, а якістю: обидві стрільби лежачи Артем Тищенко та Руслан Ткаленко подолали без штрафу і на екватор перегонів прийшли в першій п’ятірці! Натомість Богдан Цимбал дещо поквапився на першому рубежі, відстрілявши лежку за 20 секунд! Але, на жаль, при цьому дві мішені залишились незакритими. Другий рубіж Богдан пройшов у нуль, завдяки чому піднявся до середини другої десятки.

Утім, перегони подібного формату починаються зі стійки. Лідери після двох рубежів – чех Томаш Микиска та естонець Рене Захкна, – настріляли вдосталь і втратили запас у 25 секунд. Водночас Артем Тищенко і на третьому рубежі був бездоганним, і піднявся на другу позицію, відстаючи від того ж Микиски лише на чотири секунди!

Богдан Цимбал – дев’яте місце, а Руслан Ткаленко став шістнадцятим.
Артем Тищенко сьогодні у двох фіналах суперспринтів – зробити чотири нулі.
Завтра день у Брезно-Осрблі буде ще більш насиченим, адже буде розіграно одразу чотири комплекти нагород у спринтах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button