Спорт

Чернігівець здобув бронзу в одиночній естафеті на етапі Кубка IBU

В Австрії Обертіллах пройшла одиночна змішана естафета в рамках третього етапу Кубку IBU.

Збірна України, «погулявши» по всіх позиціях в лідируючій шістці, все ж зуміла на фініші пробитися до призову трійку.

Починалося все для нашої команди цілком оптимістично. Юлія Журавок, звично швидко і точно відстрілявшись на двох рубежах, передала естафету другою.

Потім Артем Прима, після стрільби лежачи з одним запасним патроном, показавши дуже непогану швидкість, до стрільби стоячи навіть вийшов в лідери. Але ця гонитва зіграла злий жарт з нашим біатлоністом: на четвертому рубежі він допустив чотири промахи, пішовши на коло штрафу, і вже навіть відстаючи на 20 секунд від призової трійки.

Але це ще не було крахом надій на подіум, тому що Юлія Журавок, знову бездоганно відпрацювавши третій етап, повернула команду в топ-3. І знову — дежа-вю. Артем Прима відмінно проходить стрільбу лежачи, перед заключним кордоном навіть отримує шанс поборотися за друге місце, і … промахується — раз, другий, третій.

Але в цей раз наш спортсмен зумів зібратися, уникнути штрафного кола і на останньому кілометрі обійти канадця Карсена Кемпбелла в суперництві за медаль.

А ось боротьби за перемогу не вийшло. Росіяни, які виступали в складі: Христина Резцова — Олексій Волков, вже до середини гонки заробили цілком комфортне для одиночного мікст 20-секундну перевагу, яку до фінішу наростили вдвічі. Другим став дует французів: Жюлі Симон — Емільєн Жаклен.

2017-12-19_122325

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button