Спорт

Чернігівський воїн підкорює «Ігри нескорених»

29-річний Олександр Ткаченко з Чернігова здобув «срібло» на дистанції 400 метрів на «Іграх нескорених».

Про це йдеться на українській офіційній сторінці змагань у Facebook.

Ігри Нескорених»  (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання в параолімпійському стилі, засновані принцом Уельським Гаррі у 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани із обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов’язків.

Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь в «Іграх Нескорених», як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід при виконанні завдань в рамках АТО. Разом з Україною цього року в Іграх Нескорених також дебютує збірна Румунії.

15 українських спортсменів змагаються у таких видах спорту: атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах та велоспорт на шосе.

Варто зауважити, що Олександр Ткаченко — єдиний представник з Чернігівщини, який входить до основного складу збірної України.

Взимку 2015 року він потрапив у бойовище під Дебальцевим, отримав поранення в голову. Після фронту боєць пройшов відбір до нової поліції.

Олександр за фахом вчитель фізкультури та має другий дорослий розряд з бігу. Зараз він сержант роти поліції особливого призначення в Чернігівській області.

2017_09_26_invictus_02

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button