Спорт

Чи дивляться чернігівці Олімпійські змагання 2024 та що знають про українську збірну

11 серпня – останній день цьогорічних літніх Олімпійських змагань, які стартували 26 липня. Програма літньої Олімпіади-2024 складається з 32 видів спорту та охоплює 306 змагань. Від України на Олімпійських змаганнях беруть участь 140 спортсменів. Вони змагаються в 23 видах спорту. Загалом же на Олімпійських іграх-2024 у Парижі беруть участь 10 714 спортсменів.

Ми запитали чернігівців, чи слідкують вони за перебігом Олімпійських змагань та чи знають, хто на них представляє Україну.

Олександр Спичак, чернігівець

«Слідкую фактично кожен день і навіть зараз. Знаю, що 4 серпня був плідний день по медалях і 5 серпня теж. В цілому слідкую уважно за перебігом подій. Також знаю, що в командних видах спорту ми слабенькі були лише в футболі, тому не дивно, що «вилетіли» там.«,- Олександр Спичак, чернігівець.

Наталія Булаш, чернігівка

«Не слідкую і ніколи не слідкувала за цим. Про переможців дізнаюсь випадково в телеграм-каналах за заголовками, але не знаю при цьому імен та видів спорту.«,- Наталія Булаш, чернігівка.

Уляна Оленська, чернігівка

«Переглядаю новини з Франції тільки тоді, коли Україна виборює чергову медаль.«,- Уляна Оленська, чернігівка.

Андрій Подвербний, чернігівець

«Певною мірою слідкую, читаю результати в новинах. Але дивитися прямі трансляції, на жаль, часу не маю. Звісно, що радію за всі досягнення спортивних представників нашої країни, бо будь-яка їх медаль це гордість для всіх українців.«,- Андрій Подвербний, чернігівець.

Станом на 8 серпня на Олімпіаді-2024 Україна отримала 10 медалей.

Бронзу здобули: Ольга Харлан –  у особистій шаблі; Ірина Геращенко – у стрибках у висоту;

Михайло Кохан – в метанні молота; Жан Беленюк – в греко-римській боротьбі у ваговій категорії до 87 кг.

Срібло здобули: Сергій Куліш  – у стрільбі з гвинтівки у трьох положеннях, дистанція 50 метрів; гімнаст Ілля Ковтун – у вправах на паралельних брусах; Парвіз Насібов – у греко-римській боротьбі у ваговій категорії до 67 кг.Золото здобули:  Шаблістки Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька і Юлія Бакастова – командне золото; Ярослава Магучіх – у стрибках у висоту; боксер Олександр Хижняк – у ваговій категорії 80 кг.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button