СпортФК "Десна"

«Десна» переграла «Авангард» (2:0)

Чернігівська «Десна» у 26 турі Першої ліги Чемпіонату України впевнено розібралася із краматорським «Авангардом».

Після переможного матчу з «Колосом» чернігівські футболісти дуже серйозно налаштовувалися на черговий поєдинок, адже «сіверянам» протистоятиме непоступливий суперник з Краматорська.

«Авангард» – команда з характером, підопічні Олександра Косевича встигли попсувати нерви багатьом колективам Першої ліги, тому про недооцінку з боку «Десни» не могло бути й мови.

Стартові склади обох команд не здивували, наставники довірилися перевіреним виконавцям. Проте в центр захисту «Десни» знову повернувся Антон Братков, який відновився після ушкодження. На вістрі атаки у «сіверян» опинився Лисенко, адже саме Володимир наразі покликаний замінити травмованого Олександра Філіппова.

На початку першого тайму команди демонстрували обережний футбол і не поспішали форсувати події на полі. Суттєве пожвавлення у грі сталося на 18-ій хвилині, коли Мостовий ціною фолу, зупинив прорив суперника біля власних воріт. Лише чудова реакція Махновського на удар зі штрафного, врятувала «Десну» від пропущеного голу

А ось свій момент «сіверяни» використали сповна. На 30-ій хвилині, Волков навісив у штрафний майданчик гостей, а капітан «Десни» Вадим Мельник головою забив чудовий гол — 1:0.

«Авангард» наприкінці першого тайму відповів лише ударом зі штрафного, однак Костянтин Махновський без проблем впорався із цим завданням.

Як не дивно, але другий тайм розпочався із атак гостей. Вже на 47-ій хвилині, екс-гравець «Десни» Іващенко наважився на удар з далекої відстані, проте Олександру забракло точності. Через декілька хвилин Полюлях перевірив на пильність Махновського, але його удар пройшов повз ворота.

Поступово «Авангард» почав нарощувати активні дії біля воріт «Десни». Чернігівські футболісти майже всією командою «сіли» в оборону, що принесло свої результати. Краматорці прагнули зрівняти рахунок, але не змогли пройти масований захист «сіверян».

Після потужної десятихвилинки (з 50-60-ту хвилину) гості дещо віддали ініціативу господарям. На 61-ій хвилині, Лисенко потужно пробив по воротах краматорців, однак м’яч розминувся із стійкою. Після цього «Десна» вдалася до маленьких футбольних хитрощів (затримка часу), за що Костянтин Махновський цілком справедливо отримав жовту картку.

Олександр Косевич, аби врятувати матч, підсилив атаку своєї команди. На полі з’явилися свіжі гравці — Собко та Агапов. Олександр Рябоконь зміцнив середню лінію. Замість Волкова на поле вийшов Павло Щедраков.

Схоже, що заміни пішли на користь саме господарям. Картушов видав феноменальний рейд через півполя, вийшовши на ударну позицію, Єгор вирішив не пробивати, а віддати передачу на свого партнера. На жаль, передача була засильною, а перспективний момент було втрачено…

«Авангард» не влаштовував поточний рахунок, тому краматорці з останніх сил пішли в атаку. Демченко не побоявся піти на трьох захисників «Десни», прорвався у штрафний майданчик і з гострого кута пробив по воротах. Махновський зреагував на удар з близької відстані і вкотре врятував свою команду.

У доданий арбітром час спрацювала футбольна приказка: «Не забиваєш ти, забивають тобі». Банальна верхова передача з району кутового втілилася у гол. Лисенко у кращих традиціях Олів’є Жиру, на дальній стійці головою замкнув цю подачу. М’яч від рук голкіпера по-зрадницьки залетів у ворота — 2:0.

Пропустивши гол «Авангард» не став миритися з поразкою, а прагнув забити бодай гол престижу. Собко на фланзі накрутив захисника, прострілив у штрафний майданчик, а там хтось із гравців «Авангарда» намагався ефектно у падінні через себе переправити м’яч у ворота.

«Десна» здобуває четверту перемогу поспіль і з чудовим настроєм готується до наступного матчу. Свою найближчу гру «Десна» зіграє 29 квітня на столичній «Оболонь-Арені». Суперником «сіверян» будуть «Суми».

Київ. Стадіон «Оболонь-Арена». 250 глядачів.

Арбітр: Володимир Новохатній (Київ)

«Десна» – «Авангард» — 2:0

«Десна»: Махновський, Братков, Мельник, Мостовий, Чорноморець, Коберідзе, ( Фаворов, 82),Чепурненко, Волков (Щедраков, 75), Картушов, Арвеладзе, (Кирієнко, 86), Лисенко.

«Авангард»: Денчук, Воробей, Лобов, Єрмаков, Ульянов, Полюлях, Малиш, Даудов (Собко, 69), Бринько, Євдокімов (Агапов, 73), Іващенко (Демченко, 77).

Голи: Мельник, 31, Лисенко, 90+1.

Попередження: Мостовий, 18, Махновський, 64, Кирієнко, 88 — Малиш, 45, Ульянов, 90.

Джерело: ФК «Десна»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button