Спорт

Харківський «Локомотив» переміг чернігівський «Буревісник-ШВСМ»

Розклад ігор національної волейбольної Суперліги в шостому турі звів у очному протистоянні багаторазового чемпіона України харківський «Локомотив» і студентів з чернігівського «Буревісник – ШВСМ», які й завітали в гості до найбільш титулованої команди країни.

Цьогоріч харків’яни вже не є беззаперечними фаворитами змагань, оскільки незмінний фінансовий партнер команди – «Укрзалізниця» – відмовився від фінансування волейбольного клубу.

Саме з цієї причини в міжсезонні команду залишили більшість провідних гравців, і «Локомотив» міг узагалі припинити своє існування. Кістяк команди в цьому розіграші становлять переважно молоді та перспективні волейболісти, які продовжують славні традиції клубу.

Перша гра «Локомотива» та «Буревісника» не видалася дуже напруженою. Вже з першого сету харків’яни впевнено поводилися на майданчику і доволі легко перемогли чернігівців із рахунком 25:16. Наступні два відрізки гри також пройшли за повної переваги команди зі Слобожанщини – у другому та третьому сеті на табло був також зафіксований переможний рахунок 25:17 і 25:16 на користь «Локомотива».

Другий ігровий день видався для команд уже більш напруженим. Зробивши певні висновки з попередньої поразки, чернігівський «Буревісник» зумів з самого початку нав’язати «Локомотиву» агресивну гру. У першому сеті до самого кінця тривала рівна боротьба, проте саме в кінцівці фортуна усміхнулася господарям майданчика, які зуміли довести партію до перемоги з рахунком 25:22.

Однак «Буревісник» не знітився – і вже в наступній партії зумів відплатити «Локомотиву» тією ж монетою, схиливши терези на свою користь і перемігши харків’ян 25:23.

На жаль, на більше чернігівських волейболістів не вистачило, і наступні дві партії продемонстрували, що недарма «Локомотив» плекає чемпіонські амбіції і цього року. Харків’яни змогли зібратися і не дати можливості «Буревіснику» вивезти з Харкова жодного залікового бала. Як у третьому, так і в четвертому сеті «Локомотив» доволі легко здобув перемогу, спочатку 25:18, а в заключній – 25:19.

«Локомотив» (Харків) – «Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – 3:0 ( 25:16, 25:17, 25:16 )

«Локомотив» (Харків) – «Буревісник – ШВСМ» (Чернігів) – 3:1 ( 25:22, 23:25, 25:18, 25:19 )

Після дванадцяти зіграних матчів у чернігівського «Буревісник – ШВСМ» так і залишилось 13 очок і 6 місце у турнірній таблиці, оскільки ВК «Вінниця» зміг випередити чернігівців за набраними очками.

Наступні матчі наші волейболісти проведуть на своєму майданчику, де 16 та 17 грудня прийматимуть дніпровський «Дніпро», який наразі є сусідом по турнірній таблиці, проте знаходиться трохи вище за «Буревісника».

2016-12-11_145130

Ще статті по темі

Back to top button