Спорт

На Чернігівщині розвиватимуть біатлон

Унаслідок обстрілів Чернігова російськими окупантами було зруйновано лижну базу. Вона протягом багатьох років приймала лижні та біатлонні змагання, зокрема чемпіонати України та Перегони чемпіонів.

Особливо постраждав головний корпус, у якому, зокрема, завжди жили молоді спортсмени, які не мали житла в Чернігові.

Такий стан справ зовсім не означає, що біатлон не розвиватиметься. Навпаки, на сесії Чернігівської облради (вперше в історії України) затверджено обласну програму розвитку біатлону на Чернігівщині на 2023-2024 роки. У програмі – напрями і заходи зі створення умов для спортсменів-біатлоністів, дитячо-юнацького спорту в області, спортивного цілісного комплексу комунальної форми власності для змагань міжнародного рівня, центром спортивно-масової роботи для дітей, молоді та населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині офіційно відкрили ще один рекреаційний пункт (Фото)

«Кошти в сумі 2 мільйони гривень у програмі закладені на проведення навчально-тренувальної  роботи, відрядження спортсменів, придбання спортивного інвентарю. Також 5 мільйонів гривень передбачено на проєктно-кошторисну документацію і початок відновлювальних робіт на розбомбленій лижній базі. Після передання цієї бази з державної форми власності в комунальну треба розпочинати роботи зі знесення цього приміщення, з підготовки території. Тому на початковому етапі на це також закладаємо кошти», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Андрій Шемець, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації.

За його словами, попри війну, всі складнощі та розбомблену лижну базу, тренувальний процес із біатлону в Чернігівській області не зупинений.

«База зруйнована, але там виділений один модуль для наших спортивних шкіл, які готують біатлоністів. Там є тренерські, роздягальні… і наші спортсмени тренуються на лижній базі — на трасі, частково їздять на збори на захід України, організовані профільним міністерством», — пояснив Андрій Шемець.

Але цілком зрозуміло, що цьогоріч на високі результати чернігівським спортсменам розраховувати не варто. Адже суттєва частина тренувань пропущена, тож спортсмени деякою мірою втратили свою фізичну форму.

«Усе в перспективі. Думаю, що наступний рік нам дасть великі результати», — переконаний Шемець.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button