Спорт

На зимовій Олімпіаді-2022 виступатимуть чернігівські біатлоністи

Чернігівські біатлоністи Артем Прима, Артем Тищенко та Ірина Петренко (Варвинець) представлятимуть Україну на зимових Олімпійських іграх-2022 у Пекіні.  Виконком НОК затвердив склад збірної України.

На Зимовій олімпіаді в Пекіні Україну представлять 44 спортсмени, у 12 видах програми: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку.

Це на 12 атлетів більше, ніж на попередніх зимових Олімпійських іграх в Пхьончхані-2018.

Артем Прима, Артем Тищенко виступатимуть у чоловічому біатлоні на 10, 15, 20 км та естафеті. Ірина Петренко (Варвинець)  – у жіночому на 7,5, 10, 12,5, 15 км та естафеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний санлікар України вакцинувався на Чернігівщині

Уперше в історії зимових Ігор Україна буде представлена у змаганнях змішаних команд з фристайлу (акробатика) та в жіночому бобслеї (монобоб).

Склад Олімпійської команди-2022 нараховує 4-и Олімпійські чемпіони: біатлоністки Олена Білосюк (Підгрушна), Юлія Джима, Валентина Семеренко та фристайліст Олександр Абраменко, а також 3-и призери Юнацьких Олімпійських ігор – фігуристи Олександра Назарова-Максим Нікітін та Іван Шмуратко.

До складу делегації відповідно до звернень національних федерацій увійшли: 26 тренерів, 10 лікарів та масажистів, 7 представників технічного персоналу.

Нагадаємо, Олімпіада в Пекіні відбудеться з 4 по 20 лютого. Зимові Олімпійські ігри-2022 пройдуть без іноземних глядачів. Лише жителі материкового Китаю зможуть придбати квитки на змагання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ТРА «Новий Чернігів»

Ще статті по темі

Back to top button