Спорт

Представники Чернігівщини Тищенко та Петренко — чемпіони України в спринті

В обох гонках долю «золота» визначила одна секунда.

Одразу після завершення грудневих етапів Кубка світу в Буковелі розпочався чемпіонат України з біатлону. Це уперше змагання всеукраїнського рівня проходять на цій новій арені.

Участь в чемпіонаті України не бере команда «А», яка після етапів Кубка світу проходить збір у австрійському Обертіліаху. Відповідно, змагається команда «Б», а також Тарас Лесюк, який через сімейні обставини пропустив останні два етапи Кубка світу.

Його участь в чемпіонаті України до останнього була під питанням, адже спорядження Лесюка залишилося в Австрії — його доставили в Буковель тільки за день до старту чемпіонату. Тарас не проводив повноцінні тренування останні 10 днів.

Та попри відсутність тренувальної практики, Тарас Лесюк фінішував на другому місці в чоловічому спринті. У нього одне коло штрафу — одна секунда відставання від чемпіона.

«Золото» в спринті здобув Артем Тищенко: два нулі та непогана швидкість дозволили йому стати чемпіоном України. При виході на останнє коло Тищенко вигравав у Лесюка 7 секунд, на фініші вони перетворилися на 1 секунду, однак на користь Артема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Семенов пропустить старт біатлонного сезону через невідому хворобу

«Бронза» — у Дениса Насика, який пройшо гонку з двома промахами.

Топ-6 чоловічого спринту

Артем Тищенко (0+0) 27:29.3

Тарас Лесюк (0+1) +1.1

Денис Насико (1+1) +30.5

Андрій Доценко (1+1) +50.6

Євген Івченко (1+0) +1:06.1

Руслан Бригадир (1+1) +1:08.7

Чемпіонкою у жіночому спринті стала Ірина Петренко (Варвинець), яка проводила перший офіційний старт після повернення у біатлон. У заочній боротьбі за «золото» вона зійшлася з Надією Бєлкіною — час Петренко на 1 секунду кращий.

У Ірини — одне штрафне коло у гонці, у Надії — два неточні постріли. Обидві біатлоністки хибили на стрільбі лежачи.

«Бронзу» у жіночому спринті здобула 20-річна Оксана Москаленко, у якої немає штрафних кіл, однак слабший хід по дистанції у порівнянні з двома іншими призерками.

Олександра Меркушина — шоста, Анна Кривонос — одинадцята.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: suspilne.media, фото — Валентина Цербе-Несіна

Ще статті по темі

Back to top button