Спорт

Рептюх отримав значну грошову винагороду за медалі у Пхьончхані

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов відрапортував про закриття фінансових зобов’язань перед переможцями та призерами ХІІ зимових Паралімпійських ігор-2018 в Пхьончхані (Південна Корея).

«Міністерство молоді та спорту оперативно виплатило чемпіонам і призерам зимових Паралімпійських ігор-2018 державну винагороду на загальну суму понад 90 млн гривень.

Спортсменам вже перерахували кошти на картки по поверненню в Україну. Вперше наші паралімпійцям отримали за свої перемоги такі ж винагороди, як і олімпійці. Це стало можливим завдяки ініційованому Міністерством та Національним комітетом спорту інвалідів України рішенням уряду, яке підтримав прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Призові збільшувалися поетапно, поки не вирівнялися в 2018 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігор Рептюх виборов срібну медаль у змаганнях з біатлону

Отже, наші паралімпійці отримали від держави гідну винагороду в таких розмірах, в гривнях за курсом НБУ: за перше місце – 125 тисяч доларів, за друге місце – 80, за третє місце – 55», – написав Жданов на своїй сторінці в Facebook.

На ХІІ зимовій Паралімпіаді-2018 збірна України завоювала 22 нагороди (7-7-8) і посіла шосте місце в медальному заліку.

Найуспішнішою в Пхьончхані-2018 стала лижниця і біатлоністка Оксана Шишкова, яка завоювала шість медалей (2-3-1). Біатлоніст Віталій Лук’яненко став дворазовим чемпіоном Паралімпіади-2018, а лижник і біатлоніст Ігор Рептюх привіз з Південної Кореї повний комплект нагород (1-1-1).

Джерело: ZIK

Ще статті по темі

Back to top button