Ріо - 2016

Половину російської збірної не допустять до Олімпіади в Ріо

«Я думаю, ми можемо скоротити заявку російської збірної на участь в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, на 50 відсотків», — зазначив член Міжнародного олімпійського комітету Герхард Хайберг.

Хайберг розповів, що Росія включила 387 спортсменів у заявку на участь в Олімпіаді. Загалом МОК отримав списки спортсменів від 28 федерацій.

Голова МОК Томас Бах також допустив, що комісія може додатково відсторонити від змагань російських спортсменів. Водночас він сказав, що заклики повністю усунути Росію від участі в Олімпіаді суперечать принципам МОК. Рішення повинні прийняти до п’ятниці, 5 серпня. Цього ж дня почнеться Олімпіада.

Рішення про відсторонення російських спортсменів уже прийняли федерації з легкої і важкої атлетики. Крім того, дискваліфіковані деякі плавці та веслярі. Багато з них звернулися з позовами до Спортивного арбітражного суду, щоб оскаржити рішення.

Під час Олімпійських ігор CAS працює в форматі Спеціальна дивізія. Це означає, що всі рішення повинні виносити протягом 24 годин від моменту отримання позову.

Літні Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро пройдуть з 5 по 21 серпня.

Ще статті по темі

Back to top button