СпортФК "Десна"

Серед найкращих гравців сезону 16/17 троє гравців чернігівської «Десни»

«Спорт-Експрес в Україні» вибрав найкращих гравців першої частини сезону 2016/2017 чемпіонату України.

На думку експертів авторитетного видання, до символічної збірної потрапили Денис Фаворов, Лука Коберідзе та Олександр Філіппов.

Здається, в цьому переліку немає щонайменше кількох гравців. Хіба Вадим Мельник не був кращим за Віталія Лисицького на позиції центрального захисника? А Андрій Мостовий в центрі поля? Одним словом, погоджуватися чи ні з вибором спеціалістів, особиста справа кожного, та ми точно знаємо, що гравці «Десни» одні з кращих у першій лізі!

Символічна збірна за версією Спорт-Експрес:

ВОРОТАР

Рустам Худжамов («Іллічівець»). Резерв: Артур Денчук («Авангард»).

ПРАВИЙ ЗАХИСНИК

1

Денис Фаворов («Десна»). 25-річний універсал за короткий час став одним із лідерів «Десни», і, думається, для рідного брата півзахисника «Зірки» Артема Фаворова це ще не межа.

Крім виконання прямих обов’язків, Денис часто і успішно долучався до атак своєї команди. Чернігівська команда в поточному сезоні всупереч обставинам знаходиться в лідируючій групі, і, цілком можливо, вже навесні претендуватиме на підвищення в класі.

У Фаворова в цьому аспекті мотивація повинна бути подвійною: зустрітися на полі з братом, хоч і як суперники. Резерв: Іраклій Циколія ( «Нафтовик»)

ЦЕНТРАЛЬНІ ЗАХИСНИКИ

Віталій Лисицький («Колос») і Сергій Борзенко («Верес»). Резерв: Сергій Лобойко («Геліос») і Сергій Даценко («Оболонь-Бровар»).

ЛІВИЙ ЗАХИСНИК

Богдан Кушніренко (ФК «Полтава»). Резерв: Артур Западня («Верес»).

ЦЕНТРАЛЬНІ ПІВЗАХИСНИКИ

Дмитро Мішнєв («Іллічівець») та Євген Немтінов («Буковина»). Резерв: Павло Гордійчук («Оболонь-Бровар») і Лука Коберідзе («Десна»).

Грузинський легіонер сіверян був одним із лідерів команди. Володіючи добре поставленим ударом, Лука намагався використовувати цей свій козир: вдавалося не часто, але доречно.

абуть, саме такого гравця не вистачало Олександру Рябоконю в минулому сезоні.

ПРАВИЙ ПІВЗАХИСНИК

Денис Кожанов («Іллічівець»). Резерв: Євген Пасіч («Нафтовик»).

ЛІВИЙ ПІВЗАХИСНИК

Ілля Коваленко («Оболонь-Бровар»). Резерв: Геннадій Пасіч («Нафтовик»).

НАПАДНИКИ

Руслан Кисіль («Іллічівець») та Руслан Степанюк («Верес»). Резерв: Ігор Кирієнко («Гірник-Спорт») і Олександр Філіппов («Десна»).

Фактурний нападаючий, колись був вельми перспективним у столичному «Арсеналі», схоже, знайшов свою команду. 10 м’ячів у 18 матчах – серйозний показник для українського форварда.

Знаючи не з чуток потенціал Олександра, хочеться вірити, що наступний щабель прогресу талановитий форвард подолає найближчим часом.

Ще статті по темі

Back to top button