Спорт

У чернігівському клубі «Рукопашний бій» розповіли, яким видався для спортсменів нинішній рік (Фото)

В наш час багато хто піклується про своє тіло, адже здоровим і сильним бути модно. До того ж, усім треба вміти постояти за себе. З усіма цими завданнями до снаги впоратися вихованцям чернігівського спортивного клубу «Рукопашний бій». Правда, за словами Сергія Петрикея, керівника спортивного клубу, нинішній рік видався для спортсменів не дуже плідним і хорошим.

Сергій Петрикей розповів, що у клубі тренуються переважно діти від

5 і до 16 років. Це 90% всіх вихованців. І що радує, батьки схвально ставляться до того, що їхні нащадки займаються спортом.

«Останні п’ять років я спостерігаю, що батьки усвідомлено ставляться до того, що дитина має бути фізично розвиненою. І обирають наш клуб.  Натомість ми не лише даємо фізичне навантаження, а закладаємо правильні життєві принципи в голову. Недарма у нас головний салоган клубу: «Ми не тренуємо, а виховуємо», — у коментарі для ЧЕline зазначив Сергій Петрикей.

Правда, він каже, що нинішній рік видався для клубу неуспішним і зовсім невдалим.

«Якщо відверто, то 2021-й, мабуть, найгірший рік за останні 15 років через епідемію коронавіруса. Дуже мало було стартів і виїздів на змагання, дуже мало можливості підготовки. У нас жоден вихованець не взяв участь у міжнародному старті з панкратіону, на жаль», — сказав керівник клубу.

Але розфарбовувати ситуацію лише чорними фарбами не варто, бо є і хороші, позитивні моменти.

«Це те, що багато дітей і молоді прийшло до нас займатися. Активні хлопці і дівчата. І ось 26 грудня ми проводитимемо перші місцеві змагання за цей рік. Ще хороше, що у нас додалося два тренери в клубі. Вони пройшли успішну атестацію в Федерації і отримали інструкторсько-тренерські ступені. Тож колектив наш збільшився ще на двох тренерів, які працюють із дітьми. Розширяємо наші зали. Є в нас три зали в Чернігові – в центрі, на Масанах і на Боєвій. Ще сподіваємося, що зала буде на Рокоссовського. Тож, ми не засмучуємося», — запевнив пан Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині презентують фільм про молодіжні проблеми, знятий школярами

Надолужити все, чого не встигли і не реалізували у нинішньому році, у спортивному клубі планують у новому, 2022 році. Кажуть, що плани мають грандіозні.

«Нам потрібно однозначно свої позиції відновлювати у складі збірних команд України з панкратіону і ММА. Для цього все є. Зараз починаємо активно з січня брати участь у рейтингових  змаганнях і возити побільше молоді, побільше учасників на змагання. Бо хороші спортсмени у нас є. Але потрібні старти. Сподіваємося, що більше не буде ніяких обмежень. У нас усі-усі вакциновані, тепер тільки працювати», — зауважив Сергій Петрикей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко, фото зі сторінки Сергія Петрикея у Facebook

Ще статті по темі

Back to top button