Спорт

У Петрушині влаштували школярський чемпіонат із настільного тенісу

ЧЕline вже розповідав про історика Сергія Горобця, який заходився відроджувати спорт у селі Петрушин, яке він вважає рідним. Причому, це такий собі волонтерський проєкт, на який, окрім пана Сергія, ніхто не витрачає коштів.

«Це спроба селу допомогти, щоб воно не перетворювалося зовсім на депресивне. Школа ж у селі не розбита, і дітлахи сприймають тренування в ній позитивно», — пояснює чоловік. На щастя, ентузіазму пан Сергій не втрачає і надалі. І ось нещодавно в Петрушині відбувся чемпіонат із настільного тенісу серед школярів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Зелена Сцена» у Чернігові змінює фестивальну локацію

«Ми таки провели свій тенісний турнір! Не захотіла громада, то самі все організували.

На старті не дорахувалися Маші Цилуйко (недовчила уроки, тож надолужувала). А решта азартно змагалися між собою у поєдинках до двох виграних партій (і до 11 очок кожна).

Якщо в тренувальних турнірах Діана Сергієнко все ж таки випереджала Настю Москаленко, то цього разу Настя змогла реваншуватися — програла першу партію (9:11), однак перемогла у двох наступних (11:8, 11:9), після чого у впертій боротьбі таки здобула перемоги і над іншими суперницями. Настя перша, Діана впевнено фінішувала другою.

За 3 місце боролися Валерія Орікян і Діма Сергієнко. Обоє швидко прогресують, Діма іноді доволі потужні удари видає, Лєра брала стабільністю і зосередженістю. І змогла вибороти «бронзу» (11:5, 11:7). Вона взяла одну партію проти Насті, а Діану просто дивом відпустила після 9:6 (програла 12:14).

Женя Пономарьова поки лише набирає форму й засвоює ази гри, її перемоги ще попереду.

Отже, турнір провели, медалі вручили, солодкими призами нагородили. Ось така у нас видалася тенісна декада», — зазначає Сергій Горобець.

Фото – Сергій Горобець

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button