Спорт

У реабілітаційному відділенні чернігівської лікарні запроваджено скандинавську ходьбу (Фото)

У реабілітаційному відділенні Чернігівської міської лікарні 3 запроваджено «Скандинавську ходьбу».

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці медичного закладу.

«Одним з найперспективніших видів рухової активності на сьогодні є так звана скандинавська ходьба – ходьба із застосуванням спеціальних палиць.

Нею займаються підлітки, молодь, дорослі. Адже фізічна активність необхідна у будь-якому віці і може використовуватися не лише для оздоровлення, а й для відновлення пацієнтів із захворюваннями серцево-судинної системи, опорно-рухового апарату, органів дихання та нервової системи. Скандинавська ходьба підходить для відновлення після операцій і травм»,- зазначається у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці вибороли нагороди на чемпіонаті з кульової стрільби

З чого складається тренування:

Воно має три етапи: розминка, ходьба та заминка.

✅Розігрівальна розминка.

Триває 15-20 хвилин.

Робимо елементи гімнастики для суглобів, використовуючи палиці. Готуємо все тіло до навантаження. Розігріваємо суглоби, м’язи та готуємо серце і опорно-руховий апарат до ходьби

✅Основна частина – ходьба. Триває 30-50 хвилин.

Такі вправи розганяють кров і дозволяють досягати вищої пульсової зони. Окрім того, зміна швидкості чи рельєфу допомагає розвинути серцево-судинну систему.

✅Заминка – розтягування м’язів. Триває 15-20 хвилин.

Після активного навантаження потрібно потягнути м’язи. Це допоможе їм розслабитися та повернутися у стан спокою.

Скільки триває тренування

Оптимальна тривалість заняття – півтори години. За цей час людина здатна правильно підготувати тіло до тренування, отримати позитивний ефект від ходьби та добре розтягнутися.

Займатися варто 2-3 рази на тиждень,адже регулярність – гарант чудового самопочуття, покращення кровообігу та зміцнених і підтягнутих м’язів.

Проте тільки у разі правильного дотримання техніки. Так і м’язи працюватимуть, і великого тиску на суглоби не буде. Це також підтримка спини, кульшового, колінного та гомілковостопного суглобів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button