Спорт

Ветеран АТО/ООС з Чернігова – переможець шахового турніру (Фото)

У Чернігові відбувся чемпіонат області з класичних шахів серед аматорів. Учасники змагання – це 27 шахістів, серед яких 6 кандидатів у майстри спорту та 21 шахіст-першорозрядник. Турнір проводився за швейцарською системою, зокрема це 9 турів, кожному учаснику надавалося 45 хвилин на партію та 30 секунд з додаванням часу за кожен зроблений хід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: Як міжнародний майстер Олег Тука навчає гри в шахи дітей з особливими потребами

У запеклій боротьбі переміг чернігівський шахіст, ветеран війни на Сході України Андрій Леоненко.

«Такі турніри проводяться в переважності для тих, хто не на професійному рівні грає в шахи, а працює. До участі у змаганнях цього разу допускали шахістів, які мають національний  рейтинг до 2100 пунктів, тобто тих, хто не має звання «майстер спорту з шахів». На цьому турнірі я чотири рази виграв і п’ять разів зіграв у нічию і у підсумку – переможне перше місце», — розповів Андрій Леоненко.

Андрій Леоненко наряду із роботою завжди знаходить час, аби брати участь у різноманітних змаганнях з шахів. Так, у 2018 році він став володарем кубку України з шахів серед учасників бойових дій, який того часу також проводився у Чернігові.

На майбутнє воїн планує взяти участь у чемпіонаті України серед аматорів, який буде проводитися з  12 по 17 серпня у Черкасах.

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Фото з особистого архіву Андрія Леоненка

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button