Спорт

Ярмоленко поділився планами на матч «Десна» – «Динамо»

Вихованець чернігівського футболу, гравець збірної України та дортмундської «Борусії» Андрій Ярмоленко про матч «Десна» – «Динамо»:

– Добрий день, Андрію, як ви, напевно, знаєте, вже завтра в 1/4 фіналу Кубка України зіграють «Десна» і «Динамо». Як відреагували на такий жереб?

– Коли я ще грав у «Динамо», то завжди мріяв, щоб у Кубку України нам попалася «Десна», мріяв приїхати до рідного міста на офіційний матч. Але, на жаль, ніяк не вдавалося – жереб не зводив «Динамо» і «Десну». А щойно поїхав, одразу ж «Динамо» їде до Чернігова. Це дуже цікавий матч, і шкода, що я не зможу взяти участь у цьому протистоянні.

– Цікаво дізнатися, кого будете підтримувати в цьому матчі?

– Питання дійсно складне, адже і Чернігів, і «Десна» для мене дуже багато значать. Я з величезною повагою ставлюся до свого рідного міста і тих людей, які там живуть. Але в плані футболу «Динамо» мені дало значно більше і виховало як професійного футболіста, і зробило тією людиною, якою я зараз і є. Я віддав стільки років цьому клубу, що просто не можу уявити, що я вболіваю проти «Динамо». Вибір непростий, тому, скажемо так, – нехай переможе найсильніший саме в цьому матчі.

– Як вважаєте, у «Десни» є шанси пройти «Динамо»?

– Переможе той, хто краще підготується до цієї гри, і я впевнений, що «Динамо» буде непросто. Знаю, як у Чернігові люблять футбол, люди завжди йдуть на стадіон, тим більше коли в місто приїжджає краща команда України, тому буде велике свято. І у «Десни» буде хороша підтримка. Нехай переможе сильніший.

– Ви провели в «Десні» небагато років, але все ж можете порівняти «Десну» ваших часів і нинішню?

– Що стосується порівняння команд, то це, напевно, не дуже коректно з моєї сторони. Я був ще молодий і пам’ятаю, як захоплювався своїми партнерами. Валентин Круковець, Діма Колодін, Олександр Кожемяченко для мене були як зірки, і це було для мене головним. А зараз у «Десні», як я знаю, зовсім інша ситуація.

Я, звісно, спілкуюся з деякими гравцями, які зараз грають у «Десні», тому знаю і ситуацію всередині команди. Приємно, що зараз у Чернігові все фінансово стабільно, знаю, що все вчасно виплачується, видно, що люди, які очолюють клуб, люблять футбол і готові вкладати гроші в розвиток футболу. Чернігів мав бути в УПЛ вже в цьому сезоні, але, на жаль, це не вдалося, тому я радий, що керівництво не опустило руки, а продовжило розвиток, вірю, що «Десна» буде в еліті.

Я бачив, як керівництво клубу готувало стадіон до прийому цього матчу, і це дійсно буде свято. Для міста «Десна» – це велика гордість, тому всі повинні об’єднуватися спільною метою.

– Чи будете дивитися гру «Десни» і «Динамо»?

– Гру буду дивитися обов’язково, чекаю тільки позитивних емоцій від цього протистояння.

– Коли плануєте відвідати рідне місто?

– У Чернігові буду на новорічні свята, коли у нас у Бундеслізі буде невелика пауза. Планую приїхати до міста, до родичів у Чернігівській області, у мене там велика сім’я. До того ж, я щороку проводжу дитячий турнір у Чернігові, цього року його також ніхто не скасовував, тому постараюся приїхати привітати дітлахів.

Джерело: прес-служба ФК «Десна»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button