Новини

У бібліотеці на Чернігівщині зробили виставку з порцеляни та книжок

«Літературні герої у порцеляні» – під такою назвою діє виставка-інсталяція в читальній залі Корюківської публічної бібліотеки. Експозиція гармонійно поєднала книги з керамічними статуетками. Літературні теми, насичені несподіваними ситуаціями сюжети зачарують маленьких читачів, а дорослих повернуть у світ дитинства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Популярний актор із Козельця віддає перевагу ролям у рекламі, а не в серіалах

«Порцелянові статуетки не підвладні часу – в них закарбувався дух епохи. Чимало керамічних виробів й досі є у сервантах або ж у приватних колекціях. Для юного покоління витвори малої пластики є відмінною ілюстрацією того, як колись жили люди.

На виставці представлені статуетки з вираженим національним колоритом. Тут ви знайдете закарбованих у порцеляні літературних героїв І. Котляревського, Марка Вовчка, І. Нечуя-Левицького, М. Коцюбинського, Г. Квітки-Основ’яненка та ін. Порцелянові крихітки – собачки, зайчик, курочка, жабка, хлопчик на конику, гусочка – нагадають героїв дитячих історій Г. Пагутяк «Втеча звірів», Р. Росіцького «Мешканці старого двору», Л. Ніцой «Мій Блек», С. Гаінашвілі «Є собаки усілякі» та ін. Ви з легкістю упізнаєте і героїв казок Г.Х. Андерсена («Русалонька», «Снігова королева»), Р.Кіплінга («Мауглі») тощо», – зазначають у бібліотеці.

Виставка хоч і адресована юним читачам, але викличе зацікавлення й у дорослих.

Фото – Корюківська публічна бібліотека

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button