Війна

25-річний боєць з Чернігівщини загинув під Авдіївкою

 Надійшло сповіщення про загибель жителя Чернігівщини Іллі Ренкаса.

Про це повідомляє Носівська міська рада.

 Старший солдат Ілля Володимирович Ренкас (7.03.1998 – 4.01.2024) народився і деякий час проживав в Носівці. Шкільні роки  його пройшли  в м. Бровари.  Він також там здобував середню спеціальну освіту.   Працював на різних роботах, був фаховим автослюсарем, зварювальником.

В перший день він разом з сестрою – двійняшкою Ілоною прийшли до військкомату, готові стати на захист рідної землі. Ілону відмовили, а Ілля вже 8 березня боронив Чернігів та звільняв Чернігівщину. У його підрозділі було багато носівчан. В тому числі і сусід Любомир Луцак. Вони товаришували до війни, Ілля болісно сприйняв його загибель і як усі воїни дав собі слово помститися за нього, за всіх побратимів, яких забрали ворожі кулі  на всіх дорогах війни.

 А він таки повоював. Після Чернігівщини просився на схід, бо звик бути там, де непросто, він завжди так у житті. Пройшов Бахмут, тримали оборону до того часу, доки їхній підрозділ вивели.  Він був  старшим розвідником-снайпером. Побратими казали: якщо з нами Рекс (таким був його позивний), операція успішна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сумна звістка: загинув воїн із Чернігівщини

Неодноразові завдання в складі ДРГ на територію білорусі, а потім – Авдіївка.

Залишаючись вірним військовій присязі, даній українському народу, відстоюючи територіальну цілісність і державний суверенітет України, старший солдат Ілля Ренкас загинув під час виконання службовий обов’язків внаслідок штурмових дій противника біля населеного пункту Авдіївка.

Прижиттєво Ілля отримав три дуже дорогих  йому нагороди: медаль «Захиснику вітчизни» — від Президента України, Хрест Хоробрих та Золотий хрест- від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Поховано Іллю Ренкаса на Житомирщині в с. Михайлівка, Коростенського району, поруч з могилою батька.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button