Війна

Безпекова ситуація на Чернігівському прикордонні: Корюківський район

Останніми днями безпекова ситуація по всій Україні значно загострилася: побільшало повітряних тривог, ворожих атак, в інфопросторі чимраз більше повідомлень про удари ракетами та дронами по низці об’єктів нашої країни. Погіршення ситуації спостерігається і на Чернігівщині. Про те, що наразі відбувається в прикордонному Корюківському районі, «ЧЕЛАЙН» розповів виконувач обов’язків начальника Корюківської РВА Сергій Чорний.

«Загалом ситуація стабільна. Щодо заходів ворожих ДРГ – інформація відсутня. Щодо обстрілів – ситуація значно загострилася, прильотів побільшало. З початком активізації ворожих атак був значний відтік місцевого населення. Якщо говорити про 10-кілометрову зону до кордону в Сновській ТГ, то виїхали 308 осіб, залишаються 526 людей. Стосовно Корюківської ТГ, то в районі 10-кілометрової зони в трьох населених пунктах наразі проживають 492 особи. Утім, там практично нема обстрілів.

Найбільше обстрілюють села прикордоння Сновської ТГ: Єліне та Клюси. З наявної наразі інформації відомо, що в Єліному взагалі не залишилося людей, у Клюсах проживають четверо осіб», – у коментарі для «ЧЕЛАЙН» розповів виконувач обов’язків начальника Корюківської РВА Сергій Чорний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГУР – про заяви росіян стосовно наступу на Чернігівщину і Сумщину

Олександр Медведьов, голова Сновської громади, яка зараз зазнає потужних атак ворога, зазначає, що наразі ситуація хоч і безпеково складна, утім, контрольована. Людям, які виявили бажання евакуюватися, допомагають із виїздом з небезпечних територій, а також надають необхідну підтримку.

«Якщо говорити про заходи ДРГ, то наразі в мене такої інформації нема, тобто в цьому сенсі все в нас відносно спокійно. Стосовно прильотів, то так, їх суттєво побільшало. До прикладу, в селі Містки, неподалік Єліного, були прильоти. Через безпекову ситуацію евакуюватися звідти були вимушені 11 людей, всі вони наразі проживають у більш безпечних пунктах нашої громади. У решті населених пунктів усе відносно спокійно, як і загалом по громаді. Реагуємо на тривоги та дотримуємося всіх безпекових норм», – коментує безпекову ситуацію в Сновській громаді міський голова Сновська Олександр Медведьов.

Водночас Олександр Медведьов зазначає, що серед місцевих жителів панічних настроїв нема, люди об’єднуються, аби допомогти тим, хто вимушений евакуюватися.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button