Війна

Бійця з Чернігівщини нагородили почесним нагрудним знаком «Золотий Хрест»

Головнокомандувач Збройних Сил України нагородив бійця з Чернігівщини почесним нагрудним знаком «Золотий Хрест».

Він – простий піхотинець 58-ї мотопіхотної бригади. Микола Петрович із села Редьківка, що на Чернігівщині, зізнається, що в боях був не так і довго, і зробив, на його думку, недостатньо. Майже два місяці він бився з росіянами в справжньому пеклі, боронячи маленьке повністю зруйноване донецьке село, і не поступився ворогу.

Солдат зізнається, що йому ще не доводилося брати участі в штурмах чи зачистках місцевості від окупантів. Він просто був в обороні. У середині травня під час відбиття ворожої атаки почався ближній бій. У хід пішли ручні гранати. Микола Петрович влучними кидками знищив трьох окупантів. А потім, попри мінометний обстріл, евакуював пораненого побратима в безпечне місце, врятувавши йому життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині відкрили дві меморіальні дошки полеглим воїнам

Кількома днями по тому чоловік знову прийшов на допомогу пораненим друзям. У бою він не розгубився, надав двом українським воїнам першу домедичну допомогу та допоміг в евакуації.

«Там маленький філіал Сталінграда, – пояснює Микола Петрович. – Звісно, кожній нормальній людині страшно. Але ще страшніше підвести хлопців, схибити в бою. Я дивлюсь, як молоді пацани виконують завдання, повертаються на відпочинок і збираються їхати в те пекло знову та знову. Це надихає і накладає зобов’язання не підвести їх, виправдати їхню довіру. Так мене виховували, і я не можу інакше».

За проявлену особисту мужність і героїзм, стійкість і рішучість під час виконання військового обов’язку Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський особисто вручив «виговцю» Миколі Петровичу з Чернігівщини Почесний нагрудний знак «Золотий Хрест».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button