Війна

Білоруси неподалік Чернігівщини будують новий комплекс прикордонної застави

У селі Асаревичі Брагінського району сусідньої із Чернігівською Гомельської області будують новий комплекс прикордонної застави на кордоні з Україною.

Про це повідомляє білоруське видання «Флагшток».

Будівництво прикордонної застави в селі Асаревичі було розпочато навесні 2023 року. Новий комплекс стане заміною наявної прикордонної застави, яка розташовується на брандвахті – несамохідному судні з житловими приміщеннями, пришвартованому неподалік від білорусько-українського кордону, що проходить річкою Дніпро.

Незвичайний спосіб розміщення військовослужбовців раніше був обумовлений розташуванням прикордонної застави на території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. На землі розташовувалися лише вольєри для собак і теплиці. Тепер наслідки аварії не стали перешкодою для будівництва нової прикордонної застави.

До комплексу прикордонної застави увійдуть 2-поверхова адміністративна будівля з підземним поверхом, 2-поверховий гуртожиток для військовослужбовців на 8 житлових блоків, розплідник для утримання п’яти собак, башта зв’язку, містечко прикордонної служби, спортивне містечко, а також інші допоміжні будівлі та споруди. Роботи планується завершити в травні 2024 року.

Кошторисна вартість будівництва становить 18,2 млн BYN (6,65 млн USD) у цінах на 1 січня 2023 року. Будівництво об’єкта здійснює ВАТ «Гомель».

Ще статті по темі

Back to top button