Війна

Білоруси «засвітили» військовий табір у лісі неподалік Чернігівщини

У білоруському телеграм-каналі єльського райвиконкому гомельської області вперше показали, який вигляд має військовий табір на кордоні з Україною неподалік Чернігівської, Київської та Житомирської областей.

Про це повідомляє опозиційне видання «Флагшток».

Делегація з чиновників прикордонного єльського району гомельської області приїхала до місця розташування військовослужбовців 11-ї окремої гвардійської механізованої бригади – просто до лісу.

На відео бачимо загороджений парканом із колод табір, великий армійський намет, конструкції для прийняття душу, імпровізовану сцену в кузові замаскованого армійського КрАЗу. На дверях вантажівки видно старий тактичний знак у вигляді трикутника з номером полку.

Делегація з єльського райвиконкому приїхала привітати військовослужбовців із днем мотострільців. Подарунком солдатам став показ самодіяльності будинків культури.

Імовірно, ці військовослужбовці перебувають на «посиленні» білорусько-українського кордону.

Відомо, що 11-та механізована бригада брала участь у раптовій перевірці сил реагування навесні 2022 року, проте 6 червня повернулася до пункту постійної дислокації.

А за інформацією телеграм-каналу «Білоруський Гаюн» у липні 2022 року знову перевозила військову техніку до кордону.

За повідомленнями державних районних телеграм-каналів, влітку та восени солдати з’являлися на заходах у добрушському та житковичському районах.

Ще статті по темі

Back to top button