Війна

Білоруські пособники вбивць: Чернігів розірве угоду про партнерство з Гомелем

24 лютого 2022 року Чернігів як і вся Україна прокинувся одночасно від вибухів, які лунали скрізь. Так почалося повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну. Крім своєї території, Росія використала як плацдарм для наступу і територію Республіки Білорусь.

Очевидно, що самопроголошений президент Олександр Лукашенко надав згоду на накопичення військових РФ та техніки на території Білорусі. Саме з території Білорусі почався масштабний та один із основних наступів військ РФ на м. Київ в напрямку м. Чернігів.

Протягом майже 40 днів Чернігівщина тримала оборону силами Збройних Сил України, Територіальної оборони та українців, які об’єдналися проти ворога.

На початку квітня землі чернігівського краю були звільнені з-під окупації російських військ. Тоді вся Україна і світ почули та побачили трагічні наслідки тимчасового перебування на території громад Чернігівщини «освободітелєй руського міра», зокрема сіл Ягідне, Лукашівка, Селянська Слобода, Іванівка та низки інших. Це стало можливим завдяки пособництву Російської Федерації авторитарного режиму Республіки Білорусь.

Крім вказаного вище, з території Республіки Білорусь здійснюються постійні обстріли м. Чернігова балістичними та крилатими ракетами території України, українських міст, громадян України. Що призвело до втрат інфраструктури та цивільного населення.

У той же час нині діє угода «Про партнерство та співробітництво між м. Чернігів та м. Гомель» від 5 листопада 2009 року.

Станом на зараз, за вказаних вище умов, будь-яке співробітництво між м. Чернігів та м. Гомель є неможливим.

Тому на черговій сесії Чернігівської міської ради буде розглядатися питання щодо розірвання угоди «Про партнерство та співробітництво між м. Чернігів та м. Гомель» від 5 листопада 2009 року».

Дружні відносини між містами можуть бути відновлені за умови зміни диктаторського режиму та встановлення у Республіці Білорусь демократичної, цивілізованої влади.

Ще статті по темі

Back to top button