Війна

Білоруський спецназ охоронятиме російські війська біля Чернігівщини

Підрозділи Сил спеціальних операцій Республіки Білорусь охоронятимуть російських військових у прикордонні з Україною (у т.ч. біля Чернігівської області) до кінця 2024 року. Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

14 лютого командування Сил спеціальних операцій РБ підписало договори за тендером «Послуги з прання білизни та спецодягу, Гомельська область». Термін надання послуг – із 26 лютого до 31 грудня 2024 року.

В умовах тендера зазначено, що приймання білизни та спецодягу здійснюється на території замовника. Місце його знаходження не уточнювалося – у тендері вказана лише сусідня із Чернігівською Гомельська область.

Місце знаходження замовника послуг можна зрозуміти на підставі інформації про переможців тендера. Надавати послуги військовим будуть дві організації: Мозирський районний комбінат побутового обслуговування; ЗАТ «СНЕЖИНКА» з Гомеля.

У Гомельській області на постійній основі не розквартировані підрозділи ССО. Але з весни 2022 р. нібито для посилення охорони кордону з Україною на території Гомельської області (у Мозирському та Гомельському р-н.) на ротаційній основі перебувають підрозділи ССО.

За «випадковим» збігом на аеродромах «Мозир» і «Зябрівка», також розташованих у Мозирському та Гомельському р-н., з 2022 р. дислокуються підрозділи 1530-го зенітного ракетного полку ЗС РФ. Зазначені військові об’єкти не мають офіційного статусу (наприклад, військової бази ЗС РФ).

Також командування ССО з березня по грудень 2024 р. планує проводити польові виходи поблизу аеродрому «Лунинець» (Брестська обл.). На аеродромі розквартировано 56-й зенітний ракетний полк ЗС РБ (в/ч 10198). Судячи з усього, підрозділи ССО і цей військовий об’єкт візьмуть під охорону.

Таким чином, ССО до кінця 2024 р. охоронятимуть підрозділи військ ППО РБ і РФ, розташованих на аеродромах «Лунинець», «Мозир» і «Зябрівка».

Ще статті по темі

Back to top button