Війна

Боєць «Брокер» з Куликівщини – про свій військовий шлях

Дмитро на псевдо «Брокер» родом з Куликівщини. У перші дні повномасштабної війни чоловік прибув до ТЦК та СП Чернігова та став на захист рідного краю. Про 24 лютого 2022 року пригадує таке:

«О 5-й ранку мені зателефонував батько — сказав, що розпочалася війна. У першу чергу я вивіз дружину, а сам повернувся, і вже зранку 26-го лютого разом з іншими добровольцями отримував зброю та готувався до оборони. Дружина не сумнівалась, що я не залишусь осторонь, мабуть, такий у мене характер»,- каже чоловік.

Спочатку підрозділ Дмитра стояв на автомобільному мосту, а трохи згодом — зі сторони села Количівка, аж поки у міст не влучили дві ракети ворога. Того дня Дмитро разом з напарником ледь не загинули.

«Вперше зі смертю ми стикнулись тоді, коли побачили як загинула цивільна людина. Це був волонтер, який допомагав нашим побратимам з облаштуванням позицій. Це наче якийсь бойовик дивишся: спочатку мирне життя, а потім розплющуєш очі — і все горить»,- розповідає Дмитро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли сім сіл на Чернігівщині

Дмитро розповідає, що добровольці, які у перші дні повномасштабної війни стали на оборону України, навіть не думали про те, аби відступити: «У мого підрозділу командирами були військовослужбовці ТЦК та СП. Всі вони були у різному званні, але дійсно з досвідом. Мені здається, що вони гідно впорались зі своїми обовʼязками з оборони нашого міста».

Після звільнення Чернігівщини від окупантів Дмитро пройшов навчання у Польщі, а потім продовжив захищати Батьківщину на Харківщині та Донеччині. Там, зізнається, все по іншому, але після досвіду оборони Чернігівщини було трохи спокійніше: «ЗСУ — це такий період в житті, коли ти стаєш зовсім іншою людиною — дисциплінованою. До того ж я не так давно здобув військову освіту та отримав офіцерське звання. Це велика відповідальність, адже тепер я думаю не тільки за себе, а і за тих, хто поряд зі мною, а це люди, які пройшли війну, всі з бойовим досвідом, але за станом здоровʼя не можуть виконувати свої обовʼязки у бригадах, тому і проходять службу у ТЦК та СП».

Нині особовий склад Дмитра залучений до бойових чергування не тільки на підступах до Чернігова, а й за його межами. Саме тому хлопці постійно вдосконалюються у бойовій підготовці, бо якщо ворог знову зайде на Чернігівщину, вони готові вкотре стати на її захист.

«Суспільству дуже важко дається сприймати ветеранів війни, як і ветеранам — суспільство, — розповідає «Брокер». — Тому хотілось би, аби громадяни були більш лояльні до наших Захисників. Воювати нікому не хочеться — у кожного своє життя, але ми всі українці і зобовʼязані захистити свою землю. Адже найголовніше зараз, аби молоде покоління, наші діти, не застали цього всього. Тому треба діяти!».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button