Війна

Був заброньований, але звільнився з роботи, аби долучитися до ЗСУ: історія «Британця» з Чернігівщини

Був заброньований, але звільнився з роботи, аби долучитися до лав ЗС України – це історія Михайла на псевдо «Британець» із Чернігівщини. Щоб стати на захист Батьківщини, чоловік вирішив звільнитися з роботи, щоб позбутися «броні», адже з нею не підлягав призову на військову службу.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

«У ТЦК та СП прийшов самостійно у травні 2023 року. До цього був там тричі. Кажу: «Все, нема «броні», я з роботи звільнився». Так і потрапив в армію, спершу до навчального центру в Україні, а там одразу до Британії на підготовку», – сказав чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запеклі бої, таємні спецоперації і ювелірне знищення російського гелікоптера: шлях війни комбата з Чернігова (Відео)

Захисник зізнається, що навчатися в Україні йому сподобалося більше, ніж за кордоном, адже українські інструктори мають досвід бойових дій безпосередньо на території нашої держави з усіма нюансами й особливостями місцевості та характеру виконання поставлених завдань.

Під час першого бойового виходу у складі 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського Михайло разом із побратимами брав участь у штурмі ворожих позицій. Спершу були на підсиленні, а згодом брали участь в евакуації поранених під щільними ворожими обстрілами. Каже, що під час виконання завдань страшно не було, це потім приходить усвідомлення, але в моменті думаєш тільки про те, як пересуватися і куди скеровувати вогонь. Під час чергового зіткнення з ворогом Михайло отримав поранення кінцівки, про реабілітацію та повернення до бригади розповідає: «Лікарі вставили пластину, сказали, що все зростеться. Потім приїхав до бригади на двох милицях та й думаю: «Треба з однією». Бойового медика спитав, той дозволив, тільки обережно. Почав я з одною милицею ходити – наче нормально було. А потім потихеньку почав ховатися, присідати, то туди пройду, то сюди пройду. Так я ту милицю другу й викинув».

Зараз захисник ходить самостійно, а про побратимів розповідає з усмішкою. Каже, що ніколи не сумнівався в тих, з ким пліч-о-пліч боронить Батьківщину.

«У цивільному житті не видно, хто є хто. А тут, коли треба, виручать і допоможуть», – каже Михайло.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button