Війна

Через суд школи Чернігівщини змушують ремонтувати укриття

Ювенальними прокурорами Чернігівщини звертається особлива увага на стан споруд цивільного захисту у закладах освіти та у разі їх не готовності до використання за призначенням – на забезпечення захисту дітей, які у них навчаються, шляхом пред’явлення до суду позовів щодо приведення захисних споруд у відповідність до встановлених законодавством вимог.

Такі позови прокурора спрямовані на усунення порушень законодавства у сфері обороноздатності держави, передусім на забезпечення захисту дітей, збереження їх життя та здоров’я.

З початку року до суду подано 6 позовів щодо укриттів у закладах освіти, у яких упродовж тривалого часу не забезпечено належного технічного стану приміщень та які не готові до повноцінного використання як споруди цивільного захисту, загальною площею 3637,4 м² та місткістю 1770 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти завдали ракетного удару неподалік Чернігова

Вимогами щодо трьох захисних споруд цивільного захисту є приведення приміщень у стан готовності до експлуатації за їх функціональним призначенням. Ще три позови стосуються оформлення правовстановлюючих документів.

Наразі судами задоволено 5 позовів, що спонукало засновників навчальних закладів освіти розпочати ремонтні роботи в укриттях.

Загалом після 24 лютого 2022 року органи прокуратури Чернігівщини подали 17 позовів щодо укриттів у закладах освіти, з яких наразі задоволено – 13.

Робота ювенальних прокурорів на напрямі застосування представницьких повноважень для збереження та приведення у належний стан укриттів в інших закладах освіти триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button