Війна

Черговий фейк росіян: на Чернігівщині «зачищають» 30-кілометрову зону для військових

Останнім часом у російських медіа та пабліках все більше уваги приділяють пропагандистським тезам про Чернігівську область.

Нещодавно окупанти почали тиражувати неправдиві повідомлення про буцімто плани керівництва держави повністю зачистити 30-ти кілометрову зону (від кордону з рф) від її жителів для того, щоб створити для військовослужбовців Збройних сил України найбільш сприятливі умови для ведення наступальних бойових дій.

На прикордонні Чернігівщини вже майже два роки проводиться індивідуальна робота щодо добровільного переїзду населення на період війни. Утім, це стосується виключно мешканців населених пунктів, які знаходяться під постійними обстрілами ворожих сил і аж ніяк не на відстані до 30 км від державного кордону.

Також слід зауважити, що наразі відсутні законодавчі підстави для примусового виселення людей з їх приватних помешкань, а розповсюдження подібних наративів має на меті дискредитацію органів влади та правоохоронців, а також створення додаткового суспільно-політичного напруження серед мешканців прилеглих до кордону територіальних громад.

Росія проводить масові інформаційно-психологічні операції, які публікуються в ЗМІ, задля деморалізації та залякування населення, що проживає у прикордонні Чернігівської області.

Ще статті по темі

Back to top button