Війна

Чернігівщина прощалася із трьома полеглими Героями

Сьогодні на Чернігівщині в останню путь провели трьох земляків, які загинули у бою за Незалежність України.

Солдат Загорулько Євген Олександрович народився 2 червня 1988 року в селі Южне Ічнянського району. З початком повномасштабного російського вторгнення чоловік долучився до складу Збройних Сил України, потрапивши на службу до військової частини А1376 на посаду оператора взводу протитанкових керованих ракет. Разом з побратимами наш земляк віддано захищав рідну землю від ворожої навали.

На жаль, 12 листопада 2022 року під час оборони міста Бахмут на Донеччині Загорулько Євген загинув.

Сьогодні рідні та близькі провели його в останню путь, вшанувавши його світлу пам‘ять та поховавши на кладовищі Малої Батьківщини.

Молодший сержант Качура Микола Михайлович народився 5 грудня 1992 року в селі Риботин на Коропщині в багатодітній родині.

У 2014-2015 роках проходив військову службу по мобілізації, а у квітні цього року знову долучився до лав Захисників України: спочатку в один із підрозділів на Чернігівщині, а трохи згодом — до військової частини А4427 на посаду головного сержанта.

Разом з побратимами він мужньо виконував свій військовий та громадянський обов‘язок із захисту територіальної цілісності і недоторканості Батьківщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівка збирає гроші на одяг для військових (Відео)

На жаль, 14 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу Бахмута на Донеччині Качура Микола загинув…

Сьогодні рідні та побратими провели його в останню путь, поховавши на місцевому кладовищі села Риботин.

Старший солдат Закаврашний Андрій Віталійович народився 31 серпня 1997 року в селі Лихачів (колишній Носівський район). З 2003 року навчався у місцевій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, де закінчив 9 класів, після чого вступив до Ніжинського аграрного коледжу.

У 2017-2019 роках Андрій проходив строкову військову службу, а у перший день повномасштабного ворожого вторгнення долучився до складу військової частини А1815 на посаду стрільця-помічника гранатометника.

Разом з побратимами він віддано захищав рідну Батьківщину, борючись за волю та свободу українського народу.

На жаль, 14 листопада 2022 року під час бою поблизу населеного пункту Времівка на Донеччині Закаврашний Андрій отримав поранення, яке виявилось несумісним з життям…

Сьогодні рідні та близькі востаннє попрощалися з ним, вшанувавши світлу пам‘ять земляка та поховавши його на кладовищі рідного села.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button