Війна

Чернігівщина прощалася з військовослужбовцем 1-ї окремої танкової Сіверської бригади

2 лютого Чернігівщина попрощалася зі ще одним своїм сином –військовослужбовцем 1-ї окремої танкової Сіверської бригади Олексієм Сокоринським.

Про це повідомляє АТ «Чернігівобленерго».

Народився Олексій 6 червня 1993 року у Чернігові. Закінчив Чернігівський ліцей №32, потім Чернігівський професійний будівельний ліцей. У 2015-2016 роках проходив строкову військову службу, був учасником АТО, тож не дивно, що, коли рашисти почали повномасштабне вторгнення в Україну, Олексій, не роздумуючи, добровольцем знову подався до лав захисників. Із перших днів повномасштабної війни у складі одного з підрозділів 1-ї окремої танкової Сіверської бригади, він боронив Чернігів, далі ж, коли рашисти покинули Чернігівщину, вирушив на допомогу побратимам в інші гарячі точки нашої Батьківщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Авдіївкою загинув 25-річний воїн із Чернігівщини

– 21 липня минулого року під час виконання бойового завдання в районі Малої Токмачівки Запорізької області Олексій Сокоринський безвісти зник. Після масованого обстрілу, під який потрапили наші воїни під час наступально-штурмових дій, серед загиблих, поранених та тих, хто повернувся неушкодженим, його не було, – говорить директор Чернігівського РЕМ Ігор Апанасенко. – До останнього ми сподівалися на краще і чекали обнадійливої інформації. На жаль, отримали іншу…

Як виявилося, саме того дня, 21 липня 2023 року, Олексій Сокоринський загинув, однак його тіло ідентифікували лише зараз.

Це страшна трагедія і величезна втрата, тим більше, що до цього родина Сокоринських вже попрощалася з батьком Олексія – Ігорем Сокоринським, який загинув у грудні 2022 року під Бахмутом. На початку АТО син із батьком разом воювали з рашистами на Сході, у лютому 2022-го так само разом добровільно мобілізувалися до військ, тепер же удвох вони поповнили лави небесних воїнів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button