Війна

Чернігівщина провела в останню путь двох воїнів

Сьогодні Чернігівщина провела в останню путь двох воїнів, які загинули у бою за свободу та незалежність Батьківщини.

Лейтенант Поява Олександр Олександрович народився 29 червня 1996 року в смт Холми на Корюківщині. Тут у 2013-му закінчив ЗОШ І-II ступенів, після чого вступив до Національного університету біоресурсів і природокористування України в Києві. Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Після початку повномасштабного ворожого вторгнення Олександр добровільно долучився до оборонців України, потрапивши до військової частини А4210. Так, на посаді командира роти-інструктора з повітрянодесантної служби наш земляк давав гідну відсіч загарбнику, зі зброєю в руках захищаючи рідну Батьківщину від ворожих окупаційних військ.

На жаль, 6 жовтня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання біля населеного пункту Давидів Брід на Херсонщині Поява Олександр загинув… Вдома у нього залишилися батьки та брат.

Сьогодні вони разом з побратимами та друзями загиблого воїна провели його в останню путь, вшанувавши світлу пам’ять Героя-земляка та поховавши його на кладовищі Малої Батьківщини.
Солдат Бураков Олексій Олександрович народився 26 грудня 1980 року в селі Павино Павинського району Костромської області. В ранньому дитинстві сім’я переїхала до села Довгалівка Талалаївського району Чернігівщини. Тут Олексій закінчив 11 класів місцевої школи, після чого пішов на строкову військову службу до 72-ї окремої механізованої бригади.

Після служби переїхав в місто Козятин Вінницької області, де працював на місцевому підприємстві. Трохи згодом після подій 24 лютого чоловік долучився до Захисників України, потрапивши на посаду стрільця одного з підрозділів військової частини А4612. Разом з побратимами від мужньо захищав українську землю від ворога.

На жаль, 4 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Соледар на Донеччині Бураков Олексій загинув. Сьогодні рідні та близькі, друзі та побратими Олексія востаннє попрощалися з ним, вшанувавши його світлу пам’ять та поховавши бійця на місцевому кладовищі смт Талалаївка.

Ще статті по темі

Back to top button